Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diplomasi Zirvede 'kucaklaşma' krizi!, Obama'dan tuhaf kucaklaşma, Doğu Asya Zirvesi’nde 'selamlaşma' krizi, ABD Başkanı Barack Obama, Myanmar’da, gelecek yıl düzenlenecek genel seçimlere geniş bir katılımın sağlanması ve “Müslüman topluluğun haklarına saygı göster

        ABD Başkanı Barack Obama, Myanmar’da, gelecek yıl düzenlenecek genel seçimlere geniş bir katılımın sağlanması ve “Müslüman topluluğun haklarına saygı gösterilmesi” tavsiyesinde bulundu.

        Doğu Asya Zirvesi’ne katılmak amacıyla Myanmar’a giden Obama, Irrawaddy haber kanalına, Myanmar’da “ayrımcılık ve kötü muameleye maruz kalmayı sürdüren” Rohingyalar ve diğer Müslüman toplulukların durumundan “derin endişe duyduğunu” açıkladı.

        Daha sonra Nobel Barış Ödülü sahibi Myanmarlı demokrasi savunucusu Aung San Suu Çii ile bir araya gelen Obama, Myanmar hükümetine, reformların devam ettirilmesi ve azınlıklara uygulanan ayrımcılığa son verilmesi çağrısını yineledi.

        Son olarak başkent Naypyidaw’da Devlet Başkanı Thein Sein ile görüşen ABD Başkanı, “Myanmar’daki demokrasi süreci bir gerçek. Ancak değişimin zor ve her zaman düz bir çizgide gerçekleşmediğinin farkındayız’’ dedi.

        TUHAF KUCAKLAŞMA

        ABD Başkanı Barack Obama ile Aung San Suu Çii, görüşmelerinin ardından basın toplatısı düzenlerken, toplantı sonunda küçük bir kucaklaşma krizi yaşandı. Obama, Aung’un yanağına uzanırken, Myanmarlı lider elini ABD liderinin eline attı. Çiftin daha sonra birbirinin beline sarılarak uzun süre bırakmaması da dikkat çekti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ