Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer Bir yılda 10 bin saldırı 18 bin ölüm, 2013 yılında 10 bin terör saldırısı oldu, Küresel Terörizm Endeksi'ne göre 2013'te 10 bin terör saldırısı oldu.

        New York merkezli Ekonomi ve Barış Enstitüsü (IEP) tarafından yayımlanan 2014 Küresel Terörizm Endeksine göre, 2013 yılında, bir önceki yıla oranla yüzde 44 artışla yaklaşık 10 bin terör saldırısı düzenlendi.

        60 ülkede gerçekleşen saldırılarda ölenlerin sayısı ise bir yılda yüzde 61 artarak 17 bin 958 oldu. Ölümlerin yüzde 66'sından IŞİD, El-Kaide, Boko Haram ve Taliban örgütleri sorumlu tutuluyor.

        Ölümlerin 14 bin 722'si Irak, Suriye, Afganistan, Pakistan ve Nijerya’da yaşandı. En fazla can kaybının olduğu diğer ülkeler ise Hindistan, Somali, Filipinler, Yemen ve Tayland.

        ABD ile yedi yıllık savaşın 2011’de bitmesine rağmen iç karışıklığın devam ettiği Irak, 6 bin 362 ölümle terörden en çok etkilenen ülke oldu.

        TÜRKİYE VE MEKSİKA DA ETKİLENDİ

        IEP'nin 2000'den bu yana ABD'deki Küresel Terörizm Veri Tabanı'nı kullanarak hazırladığı rapora göre, Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD) üyeleri arasında ise terörden en fazla etkilenen ülkeler Türkiye ve Meksika oldu.

        IEP Başkanı Steve Killelea, terör saldırılarında ölenlerin sayısındaki önemli artışın büyük ölçüde Suriye'de 2011'de başlayan sivil savaştan kaynaklandığına işaret etti. Killelea, "Suriye'deki istikrarsızlık, Irak'taki durumu daha da kötüleştirdi" diye konuştu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ