Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer Teröristler otobüs bastı 30 yolcuyu öldürdü, Kenya'da saldırı: En az 30 ölü.

        Kenya’da ülkenin kuzeyindeki Mandela kentinden başkent Nairobi’ye giden bir yolcu otobüsü silahlı bir grubun saldırısına uğradı. Yerel basın yolculardan 30'unun öldürüldüğünü duyurdu.

        Kenya Polis Sözcüsü Mesud Muveyni, "Eş-Şebab örgütü militanlarının, Mandira kentinde 30 kişinin kafasını keserek öldürdüğü bilgisini aldık" dedi.

        Saldırının, bu sabah Mandira kentinden başkent Nairobi'ye doğru seyahat eden bir otobüsün Ömer Cilu bölgesinde durdurularak gerçekleştirildiğini ifade eden Muveyni, kesin ölü sayısını belirlemek için çalışmaların sürdüğünü kaydetti.

        Saldırı yerel saatte sabah 05:45’te, yolculuğun 8. kilometresinde gerçekleşti. Yaklaşık 100 kişiden oluşan silahlı saldırganlar otobüsü durdurdu ve yolcuları dışarı çıkardı. Sonrasında yolcular dinlerine göre gruplara ayrıldı. Müslüman olmayanlar öldürülürken Müslüman olanlar serbest bırakıldı. Öldürülenler arasında Nairobi’deki evine hafta sonu tatili için giden 2 güvenlik görevlisi ve bir öğretmen de var.

        Saldırganlar otobüsü de kaçırmak istedi ama bir süre sonra, otobüsü toprak ara yollara saplandığı için terk etmek zorunda kaldılar.

        Kenyalı yetkililer saldırıyı El Kaide bağlantılı Somalili silahlı grup Eş Şebab’ın gerçekleştirdiğini düşünüyor. Somali sınırındaki Mandela kenti ve çevresinde bu örgüt tarafından gerçekleşen saldırılar sebebiyle 2011 yılında buraya askeri takviye yapılmıştı.

        Eş Şebab, Eylül 2013’te de Nairobi’de bir alışveriş merkezine saldırmış ve 77 kişiyi öldürmüştü. Örgüt, Haziran 2014'te Mpeketoni kentinde bir karakol, iki otel ve bir bankaya saldırıp 48 kişiyi , Temmuz ayında ise Lamu Adası ve Tana Nehri bölgesindeki turistik bölgelere saldırıp 29 kişiyi öldürmüştü.

        Güney Somali'yi elinde bulunduran Eş Şebap ile Somali ve Kenya devletlerinin orduları ile uluslararası güçler silahlı mücadele veriyor.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ