Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu İsrail'in "Yahudi ulus devleti" olarak tanınma talebi, İsrail Başbakanı Netanyahu'dan açıklama

        İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "Filistinlerden, Yahudi halkının Yahudi ulus devletini tanımalarını bekliyoruz. Tıpkı onların da bizden Filistin ulus devletini tanımamızı bekledikleri gibi" dedi.

        Netanyahu, Çek Cumhuriyeti Başbakanı Bohuslav Sobotka ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, görüşmede Filistin ile barış meselesinin de gündeme geldiğini belirterek, "Barış, hepimizin samimiyetle istediği bir şey. Savaş istemiyoruz. Savaşın getirdiği olumsuzlukları daha önce tecrübe ettik. Sevdiklerimizi savaş alanlarında kaybettik" diye konuştu.

        "İsrail'in barıştan daha çok istediği bir şey yoktur" diyen Netanyahu, "Geri çekildiğimiz topraklarda militan İslamcıların yerleştiğini gördük. Bu bölgelerden İran'dan da destek alarak bize binlerce füze fırlattılar" ifadelerini kullandı.

        Netanyahu, "Filistinlilerden, Yahudi halkının Yahudi ulus devletini tanımalarını bekliyoruz. Tıpkı onların da bizden Filistin ulus devletini tanımamızı bekledikleri gibi. Şimdiye kadar İsrail ile çatışmaya son vermeye, İsrail'i Filistinlilerle doldurmaya yanaşmadılar" diye konuştu.

        Netanyahu, şöyle devam etti:

        "Barış için gerçekten önemli olan karşılıklı birbirimizi tanıma ve somut güvenlik düzenlemeleri, Filistin'i tek taraflı olarak tanıyan Avrupa devletleri tarafından gözardı edilmektedir. Bana göre bu, barışa ulaşılması yolunda büyük bir hata. Bu adımlar, Filistinlilerin elini güçlendiriyor ancak samimi bir barışın önüne geçiyor ve çözümü daha da imkansız kılıyor."

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ