Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Netanyahu'ya istifa çağrısı

        İsrail İşçi Partisi Genel BaşkanıİzakHerzog, Başbakan Binyamin Netanyahu'yu "başarısızlığını" kabul edip istifaya çağırdı.

        İsrail radyosunda yer alan habere göre, ülkenin güneyindeki Sedirot beldesinde düzenlenen konferansta konuşanHerzog, Netanyahu'nun İsrail'in çıkarlarını tehlikeye soktuğunu" belirterek, "Başbakan güven kaybediyor ve yerinde kalabilmek için 'Yahudi devleti' kanununa ihtiyaç duyuyor" dedi.

        Partisinin genel başkanlığına seçildiğinden bu yana Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile birçok kez görüşenHerzog, başbakan seçilmesi halinde Filistin yönetiminin merkezi olan Ramallah'a gitmeye hazır olduğunu ifade etti.

        Herzog, Hattuna Partisi lideri Adalet Bakanı Tzipi Livni ile Yeş Atid (Gelecek) Partisi lideri Maliye Bakanı Yair Lapid'e hükümetten istifa ederek, başkanlık yapacağı olası koalisyon hükümetine katılmaları çağrısında bulundu.

        Aynı konferansta söz alan Maliye Bakanı Yair Lapid, "Siyasi anlamda barış anlaşmasına varılamadığı sürece, uzun vadede İsrail ekonomisinin refaha çıkması imkansız. Mısır başta olmak üzere Arap Birliği bu çözümün başarıya ulaşmasının anahtarıdır" şeklinde konuştu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ