Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer Erdoğan'ın 'fıtrat' yorumu dış basında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın I. Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi’nde yaptığı konuşmada ‘kadınla erkeği eşit konuma getirmenin fıtrata aykırı olduğu’ yönündeki sözleri, dünya basınında da geniş yer buldu

        HT GAZETE

        BBC: Erdoğan’ın ifadesi liberalleri kızdırdı Erdoğan’ın ‘kadın-erkek eşitliği’ ile ilgili yorumları temel olarak dindar destekçilerine yönelik; daha liberal seçmenleri ise kızdırıyor. Laik Türkler ‘hükümetin sosyal politikalarının ülkeyi tehlikeli bir yöne doğru sürdüğünü’ ileri sürüyor.

        DIE WELT: Erdoğan cinsiyet eşitliğini doğaya aykırı buluyor Cumhurbaşkanı Erdoğan, kadınerkek eşitliğini doğanın kanununa aykırı buluyor. Erdoğan, kadınların anneliğe odaklanmaları gerektiğini söylüyor ve buna inanmadıklarını düşündüğü feministleri eleştiriyor.

        WASHINGTON POST: Erdoğan: Kadınlarla erkekler eşit olamaz Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, İstanbul’da yaptığı konuşmada “Kadınları ve erkekleri eşit duruma getiremezsiniz, bu doğaya aykırıdır” sözü, geçtiğimiz hafta Amerika’yı Müslümanların keşfettiği açıklamasının ardından gelen ikinci son kışkırtıcı açıklamaydı.

        CNN: Erdoğan kadın kuruluşlarını kızdırdı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Kadın ve erkek eşitliği doğaya aykırıdır” sözü Türkiye’deki 8 farklı kadın hakları kuruluşunu harekete geçirdi. Ortak bir bildiri imzalayan kuruluşlar bu sözlerin Anayasa ve uluslararası anlaşmaları çiğnediğini belirtti.

        GUARDIAN: Erdoğan: Kadın ve erkek eşit değildir Dindar Müslüman Cumhurbaşkanı, biyolojik farklılıkların kadın ve erkeğin aynı fonksiyonları yerine getirmesini engelleyeceğini belirterek kadınların kırılgan doğasının her iş için uygun olmadığını ifade etti.

        STERN: Esas sorun kadına şiddetin çokluğu Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında kadına yönelik şiddeti eleştiriyor ve barış dini İslam’ın bunu reddettiğini söylüyor ancak Türkiye’de KAMER’e göre 2014 yılında 260 kadın şiddet yüzünden hayatını kaybetti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ