Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Fok balıklarına neler oluyor?, Araştırmacılar İngiltere kıyılarında yaşayan fok balıklarının son dönemde aşırı saldırganlaştığını iddia ediyor
        1

        İngiltere'de araştırmacılarına yeni yayınladığı fotoğraflı rapora göre deniz kıyılarında tuhaf gelişmeler oluyor. 180 binden fazla fok balığına ev sahipliği yapan ülkede kıyıya vuran parçalanmış yunus balıkları sayısı artınca geniş çaplı bir çalışma yapıldı.

        2

        Çalışmanın sonucunda yunus balıklarını parçalayarak öldürenlerin gri fok balıkları olduğu tespit edildi. Fok balıkları vahşi hayvanlar olarak bilinse de daha önce bu kadar şiddetli saldırılarda bulunmadığı kaydedildi. Öne çıkarılan ilk tez, fokların bölgelerini koruma içgüdüsü olduğu...

        3

        Ancak araştırmacılar foklardaki bu davranış değişikliğinin, özellikle surf yapanların yoğun ilgi gösterdiği Kuzey Deniz kıyılarında insanların hayatını tehdit edebileceğini belirtiyor.

        4

        Araştırmayı gerçekleştiren ekipte bulunan biyolog doktor Mardik Leopold, kıyıya vuran yunus ölüleri üzerinde yaptıkları otopsi sonuçları hakkında detaylı bilgi verdi. Leopold yapılan 1081 otopside gördükleri ölümlerin yüzde 25'inin kesinlikle fokların saldırısı sonrası oluştuğunu belirtti.

        5

        Saldırıya uğrayan yunusların türleri içinde daha kilolu olduklarını belirten Leopold, fokların beslenme içgüdüsüyle de hareket ediyor olabileceğinin altını çizerken bu durumun insanlar için bir tehdit olduğunu söyledi.

        6

        İngiliz basınında yer alan haberlere göre fokların ilk kurbanı 2003 yılında bulunmuş, ancak sebebi net olarak açıklanamamıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ