Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa KKTC bu skandalla çalkalanıyor, Kıbrıs'ı sarsan olay, Kıbrıs'ta şoke eden olay.
        1

        KKTC bu skandalla çalkalanıyor... İddiaya göre, Girne'de ikisi manken üç genç kadın, kendilerine ‘lezbiyen’ diyen bir başka genç kadını gece yarısı dağa çıkarıp çırılçıplak soyduktan sonra dans ettirdi.

        2

        Olay, üç kadının saldırısına uğrayan 19 yaşındaki E.A'nın polise şikayetiyle ortaya çıktı. Girne'de mankenlik yapan Sıla B. ve Zeynep C. ile arkadaşları Çise M. Cumartesi gecesi tartıştıkları E. A.’yı otomobilleriyle Beşparmak Dağları’nın Boğaz bölgesindeki piknik alanına götürdü.

        3

        İddialara göre, E.A’yı çırılçıplak soyan üç arkadaş, daha sonra zorla dans ettirdikleri genç kadını cep telefonlarıyla görüntüleyip, videoyu yaymakla tehdit etti. E. A.’nın polise şikâyette bulunmasıyla üç genç kadın tutuklandı.

        4

        Olaya adı karışan 3 kadından biri olan Sıla B. "Suçumu kabul ediyorum fakat ben lezbiyen değilim" dedi.

        5

        Olayın Ada'da bomba tesiri yaratması üzerine bir açıklama yapan Sıla B. "Bir defa lezbiyen değil, güzel bir kadınım" diyerek, yanlış anlaşılmak istemediğini söyledi. Sıla B., işlediği suçu mahkemede kabul ettiğini fakat hiç birşekilde E.A’yı zorla dans ettirmediklerini iddia ederek, "aksine kendi isteğiyle soyunarak dans etti" dedi.

        6

        Sıla B., arkadaşları olan E.A’nın 22 Kasım gecesi kendilerine "lezbiyen suçlaması" yapması üzerine, olayın gerçekleştiğini söyleyerek, "E.A bize bunu söyleyince biz de kendisine 'Eğer lezbiyensek gel bizi eğlendir' dedik. Tamamen kendi isteğiyle dans etti, biz de eğlendik. Mahkemede söylenenler doğrudur. Fakat biz zorla bir şey yapmadık...

        7

        ...Halen daha E.A. ile konuşuyorum. Aramızda hiçbir sorun da yoktur. İşin asıl yanı, gazetelerde aleyhimde yayınlanan lezbiyen olduğuma dair iddialardır. Ben lezbiyen değilim, yanlış anlaşılma oldu’’ diye konuştu.

        8

        Girne Kaza Mahkemesi Yargıcı Fügen Ulutekin huzurunda görüşülen teminat duruşmasında meydana gelen olayın ardından genç kızların karıştığı olayın oldukça çirkin olduğunu vurguladı.

        9

        Fügen Ulutekin "Şiddet tehdidi suçlarına yasada 3 yıla kadar hapis öngörülmektedir. Böyle bir rezalet olamaz. 3 tane genç kız böyle bir olaya nasıl karışır? Suçları zaten ağır hepsi de cezaevinde yargılanmayı beklesin" diyerek mahkemeye 15 dakika ara verdi.