Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Hollanda'da yaşayan Türklere yönelik iddialar

        Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türklere ilişkin Hollanda basınında yer alan iddialar konusunda, Hollandalı mevkidaşı Bert Koenders ile telefon görüşmesi yaptı.

        Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, Bakan Çavuşoğlu dün akşam Hollanda Dışişleri Bakanı Koenders ile karşı tarafın talebi üzerine telefonda görüştü. Dostane ve samimi bir havada geçen görüşmede, Hollanda'da Türk toplumu bağlamındaki entegrasyon tartışmaları ele alındı.

        Bakan Çavuşoğlu, muhatabına, özellikle son dönemde Hollanda'da basına yansıyan tartışmaların oluşturduğu menfi gündemin Türkiye'de yakından izlendiğini belirtti. Çavuşoğlu, "Hollanda ile iyi ikili ilişkilerin her düzeyde oluşturduğu olumlu ve sağlam arka plana karşılık, bazı ağır iddialarla karşı karşıya kalmaktan üzüntü duyduklarını" ifade etti.

        "İDDİALARI KABUL ETMEK MÜMKÜN DEĞİL"

        Bakan Çavuşoğlu, "Türk Hükümeti'nin, Türk dernekleriyle temasının uyum sürecini zorlaştırdığı" şeklinde kamuoyuna yansıyan vahim iddiaları kabul etmenin mümkün olmadığını vurguladı.

        Her iki bakan da iki ülkenin uyum sürecini teşvik etme yolundaki tutumlarını karşılıklı olarak paylaşarak, entegrasyonun asimilasyon anlamına gelmediği, uyum konusundaki başarının her iki ülkenin kazanımı olduğu yönündeki anlayış birliğini karşılıklı teyit etti.

        Çavuşoğlu ve Koenders'in, en kısa sürede biraraya gelerek, ikili ilişkileri etraflıca ele almaya karar verdiği belirtildi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ