Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu IŞİD, Kobani'de yeniden saldırıya geçti, Mürşitpınar Sınır Kapısı'na bomba yüklü araçlarla saldırı düzenlendi

        VEYSİ İPEK / HABERTÜRK HABER MERKEZİ

        IŞİD terör örgütü dün sabah saat 05.00 sularında bombalı araçla Türkiye sınırındaki YPG mevzilerine saldırdı. YPG'liler 2 kişinin öldüğü 18 kişinin yaralandığı saldırıda aracın Türkiye tarafından Kobani'ye girerek gerçekleştiğini iddia etti. Şanlurfa Valisi İzzetin Küçük ise, "Bizim o bölgede 5 zırhlı aracımız var, öyle bir şeyin olması mümkün değil, iddia yalandır" dedi.

        Çatışmaların 76'ncı gününe girdiği Kobani'de çatışmalar yeniden şiddetlendi. IŞİD'in Rakka ve Telabyad'tan ağır silah ve mühimmat takviyesi yaptığını açıkladıktan 2 gün sonra Kobani'de saldırılarını artırdı. Havan ve toplarla Mürşitpınar Sınır Kapısı yakınındaki YPG mevzileri ile karargahını bombalayan IŞİD, dün sabah 05.00 sularında bombalı araçlarla iki saldırı düzenledi. Mürşitpınar Sınır Kapısı ile Türkiye Mahsulleri Ofisi (TMO) silolarının bulunduğu bölgenin karşısında bombalı araçların patlaması sonucu ilk belirlemelere göre 2 kişi öldü, 18 kişi yaralandı.

        TÜRKİYE TARAFINDAN GEÇTİĞİ İDDİASI

        PKK yakınlığıyla bilinen internet siteleri ile YPG kaynakları bombalı aracın Mürşitpınar Kapısı'ndan geçtikten sonra patladığını iddia etti. Fıratnews adlı internet sitesi, patlamadan sonra şiddetli çatışmaların başladığı ve TMO siloları etrafında mevzilenen İŞİD militanlarına Kobani'ye yönelik ağır silahlarla saldırısının sürdüğünü ileri sürdü. İnternet sitesi, HDP Milletvekili İbrahim Ayhan'a dayandırdığı haberinde, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük'ün IŞİD militanlarının Türkiye topraklarında olduğu kabul ettiğini iddia etti.

        BAŞBAKANLIKTAN AÇIKLAMA

        Ajansların geçtiği bilgiye göre bombalı aracın Türkiye topraklarından geçerek sınır kapısına ulaştığı iddiası Başbakanlık tarafından yalanlandı.

        VALİ YALANLADI

        HABERTÜRK'e konuşan Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, "İddialar yalandır. Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan, sabah beni aradı. Kobani'de Mürşitpınar Sınır Kapısı yakınlarında bir bombalı aracın infilak ettirildiğini söyledi. Aracın Türkiye tarafından giriş yaptığı yönünde iddiaları dile getirdi. Yaralılardan duyduğunu aktardı. Bende böyle bir şeyin mümkün olmayacağını söyledim. Net bilgi almak için sınırda bekleyen askerlerden bilgi aldım. TMO siloları ve kapıda 5 tane zırhlı araçla güvenlik güçlerimiz bekliyor. IŞİD'in silolardan Kobani'ye saldırdığı ve bombalı aracın Türkiye'den gittiği ididaları asılsızdır, yalandır." şeklinde konuştu.

        VALİLİKTEN YAPILAN AÇIKLAMA

        Şanlıurfa Valiliği internet istesinde yaptığı yazılı açıklamada, "Bazı internet sitelerinde "Vali DAİŞ'in Türkiye Topraklarında" olduğu şeklinde bazı haberler yayınlanmıştır. Bu haberlerin gerçekle hiçbir alakası yoktur ve tarafından böyle bir açıklama hiçbir zaman yapılmamıştır. Ayrıca; İŞİD militanlarının Türkiye topraklarını kullandığı iddiası da tamamen asılsızdır"

        MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

        Milli Savunma Bakanlığı, Türkiye'nin sınır güvenliğinin mevzuatla belirlenen esaslar dahilinde sürdürüldüğünü bildirdi.

        Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, bazı çevreler tarafından, güvenlik güçlerince Türkiye'nin güney sınırlarında bazı terörist grupların giriş-çıkışlarına göz yumulduğu ve bunun sonucu Suriye'de bazı grupların zayiat vermesine neden olunduğu şeklinde haberler üretildiği belirtildi.

        Açıklamada, "Bahse konu iddialar gerçek dışı olup, sınırlarımızın güvenliği mevzuatla belirlenen esaslar dahilinde sürdürülmektedir" denildi. (AA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ