Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu El Kaide'nin elindeki rehine hayatını kaybetti, El-Kaide'nin Yemen'de geçen yıl kaçırdığı gazeteci Luke Somers'in hayatını kaybettiği açıklandı

        ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel, El Kaide'nin Yemen kolunun rehin tuttuğu gazeteci Luke Somers'ın, kurtarma operasyonu esnasında hayatını kaybettiğini duyurdu.

        Bugün erken saatlerde Reuters 'a konuşan Yemenli bir yetkili de Somers'ın öldüğünü açıklamıştı.

        ABD, 1 yıldan uzun bir süredir El Kaide'nin elinde olan ABD'li gazeteci Luke Somers'ın kurtarma operasyonu sırasında militanlar tarafından vurularak öldürüldüğünü açıkladı.

        Yetkililer, 33 yaşındaki gazeteci Luke Somers'in bulunduğu sırada ağır yaralı olduğunu ve kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığını ifade etti. Amerikalı rehine Luke Somers'in kardeşi Lucy Somers de, erken saatlerde yaptığı açıklamada kardeşinin öldürüldüğünü açıklamıştı.

        "BARBARCA BİR CİNAYET"

        ABD Başkanı Barack Obama da gazeteci Somers'ın öldürülmesini "barbarca bir cinayet" olarak nitelendirdi. Luke Somers ve aynı yerdeki diğer rehinelerin hayatının tehlikede olduğu değerlendirmesi üzerine dün kurtarma operasyonu emri verdiğini belirten Obama, son olayla El Kaide örgütünün "şeytani ideolojisini" yenmek için dünyanın çabalarını neden devam ettirmesi gerektiğinin bir kez daha görüldüğünü kaydetti.

        Obama, operasyonu düzenleyen ekiplere, diplomatik girişimleri yürütenlere, istihbarat birimlerine çabalarından dolayı şükranlarını sundu ve Yemen hükümetine de teşekkür etti. Obama, hayatını kaybeden rehinelerin aileleri ve yakınlarına da başsağlığı diledi.

        Bu arada, üst düzey bir ABD'li yetkili, New York Times gazetesine yaptığı açıklamada, operasyon sırasında özel kuvvetlerin ulaştığı Somers'ın ağır yaralı olduğunu bildirdi. Aynı yetkili, Somer'ın bölgedeki bir Amerikan askeri gemisine hava yoluyla götürülürken hayatını kaybettiğini söyledi.

        El Kaide, 1 yıldan uzun süredir elinde bulunan Amerikalı gazeteci Luke Somers'i geçtiğimiz hafta yayınladığı bir videoda öldürmekle tehdit etmişti.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ