Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Asya-Pasifik Hindistan'da 'Uber taksi'de tecavüz, Cinsel tacizde UBER parmağı.

        Hindistan'da meydana gelen cinsel saldırı vakasının merkezinde, akıllı telefon uygulaması UBER var.

        Hindistan'da bir kadın, geçtiğimiz cuma akşamı yemek yedikten sonra akıllı telefon uygulamsı UBER'i kullanarak taksi çağırdı.

        Taksiye bindikten sonra uyuyakalan kadın, uyandığında kendini, kentin tenha bir bölgesinde park edilmiş aracın içinde buldu.

        Taksi şoförü, polise şikayet etmesi halinde zarar vereceği tehdidinde bulunduğu kadını, evinin yakınında bir yerde bıraktı.

        Yaşadıklarının ardından hemen polise giden kadının, hastanede yapılan muayenede, cinsel saldırıya uğradığı anlaşıldı.

        Aracın sürücüsü olduğu belirtilen kişi gözaltına alınırken, olay, UBER'i bir kez daha tartışmaların odağında oturttu.

        Sürücüler hakkında yeterince inceleme yapmamakla suçlanan San Fransisco merkezli şirket, iddiaları reddetti ve tüm yolculukların uydudan izlendiğini belirtti.

        UBER, hizmete girdiği her ülkede tartışmalara yol açıyor. Son olarak Las Vegas'ta, yasal izin çıkmadığı için Nevada eyaletinde hizmet vermekten alıkonmuştu. Üst düzey bir UBER yetkilisi de, kendini eleştiren bir gazeteciyi alenen özel bilgilerini paylaşmakla tehdit etmişti.

        Davalardan ve medya baskısından bir türlü kurtulamayan UBER, buna rağmen ABD'nin en hızlı büyüyen genç firması olmayı başardı. Hafta içinde yapılan fonlamada 1.2 milyar yatırım alan firma, değerini 40 milyar dolara çıkardı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ