Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika Obama: Kuzey Kore’ye orantılı yanıt vereceğiz, Kuzey Koreli hacker grubunun Sony Pictures’ın bilgisayarlarına yaptığı siber saldırıya, ABD Başkanı Obama sert çıktı: “Orantılı ve zamanını kendimizin belirleyeceği bir yanıt vereceğiz. Bazı diktatörlerin san

        HT GAZETE

        Kuzey Koreli hacker’ların ülkenin lideri Kim Jong-un ile alay eden “The Interwiev” (Röportaj) filminin yapımcısı Sony Pictures’ı saldırılarıyla dize getirmesi, ABD’yi kızdırdı. Sony’nin, şirket içi en gizli yazışmalarının, personel bigilerinin ve yayınlanmamış filmlerinin sızdırılmasının ardından daha fazla dayanamayarak filmi rafa kaldırması sonrası Beyaz Saray devreye girdi. FBI, siber saldırıların Kuzey Kore ve Çin bağlantılı olduğunu resmen açıkladı.

        ‘VİZYON İPTALİ HATA’

        Başkan Barack Obama da yıllık basın toplantısında saldırıya sert yanıt verdi. Obama, Sony’ye siber saldırı nedeniyle Kuzey Kore’ye karşı “orantılı ve zamanını kendilerinin belirleyeceği bir yanıt vereceklerini söyledi. Sony’nin siber saldırı ve tehditler karşısında Röportaj isimli filmin vizyonunu iptal etmesini “hata “ olarak gördüğünü belirten Obama, “Sony keşke önce benimle konuşsaydı; bu yola girmemeleri gerektiğini söylerdim. Bazı diktatörlerin ABD’de sansür uygulamaya başladığı bir toplum haline gelemeyiz” dedi.

        Siber saldırıyı “Barış Muhafızları” adlı bir grup üstlenmişti. Grup dün Sony’ye tartışmalı filmi iptal ettiği için teşekkür etti. Bu grubun aslında Kuzey Kore istihbarat birimine bağlı olduğu iddia edildi. Kuzey Kore’den ABD’ye kaçan bir istihbarat görevlisi, siber saldırıları Kuzey Kore istihbaratının 1800 bilgisayar korsanı istihdam eden 121. Büro’sunun düzenlediğini iddia etti.

        CLOONEY KÖPÜRDÜ

        Ünlü aktör George Clooney, filmin gösterimden kaldırılmasına ateş püskürdü. Hollywood yapımcıları ve oyuncuları arasında bir imza kampanyası başlatarak filmin yeniden vizyon planına alınmasını isteyen Clooney, “Kim Jong-un ve diğer lanet olası insanlar bir şeyleri yapamayacağımıza karar veremez” diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ