Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika Kuzey Kore'nin fişini ABD mi çekti, Kuzey Kore'nin internetine saldırı.

        Kuzey Kore'de internete erişim yaklaşık 10 saat kesildi. ABD'nin Sony şirketinin hack'lenmesine misillleme için kesinti yapmış olabileceği iddia ediliyor.

        Kuzey Kore'de internet bağlantısı sabah saatlerinde kısmen yeniden sağlandı. Kesintiye teknik arızanın ya da bir siber saldırının yol açmış olabileceği belirtildi.

        Kuzey Kore ile ABD arasında yaşanan "siber saldırı gerilimi", kesintiyi Washington'ın yapmış olabileceği iddialarına neden oldu.

        OBAMA, "KARŞILIK VEREBİLİRİZ" DEMİŞTİ

        ABD Başkanı Barack Obama, geçen hafta, Sony Pictures firmasının yapımcılığını üstlendiği ve Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'a suikasti konu alan The Interview (Röportaj) filminin iptal edilmesine neden olan siber saldırıların ardında Kuzey Kore'nin olduğuna inandıklarını söylemişti. Washington, saldırılara "orantılı bir cevap verilebileceğini" belirtmişti.

        Ancak Beyaz Saray, Kuzey Kore'de son yaşanan erişim sorunuyla ilgisi olup olmadığı konusunda yorum yapmaktan kaçındı.

        Kasım ve Aralık aylarında, The Interview filminin yapımcılığını üstlenen teknoloji devi Sony'ye yönelik siber saldırılar düzenlenmişti.

        Saldırılarda Kuzey Kore'nin parmağı olduğu iddia edilmiş; Pyongyang iddiayı reddetse de şirketin hacklenmesinden memnun olduğunu açıklamıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ