Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer TIME'dan Türk foto muhabire büyük onur, TIME Bülent Kılıç'ı 2014'ün ajans fotoğrafçısı seçti.

        Dünyaca ünlü TIME dergisi, uluslararası haber ajansı AFP'nin Türk foto muhabiri Bülent Kılıç'ı 2014'ün ajans fotoğrafçısı seçti. TIME, 2003'ten bu yana AFP için çalışan 35 yaşındaki Kılıç'ın bu yıl içinde özellikle Ukrayna ve Türkiye'de yakaladığı karelerle, dünya genelindeki fotoğraf editörlerinin dikkatini çektiğini belirtti.

        "2014 şüphesiz AFP foto muhabiri Bülent Kılıç'ın yılı oldu" ifadesini kullanan TIME, Kobani'deki gelişmeleri takip etmek için uzun süre Suriye sınırında kaldığı için "yorulduğunu" belirten Kılıç'ın son aylarda İstanbul'da çalıştığının altını çizdi.

        Kılıç'ın, Ekim ayında ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin IŞİD bayrağı ve militanlarının bulunduğu tepeyi bombaladığı an çektiği fotoğrafları ön plana çıkaran TIME, Türk foto muhabirin şu sözlerine yer verdi:

        "Bana 'Önünde insanların öldüğünü görmek zor değil mi?' diye soruyorlar. Bir şey hissedip hissetmediğimi soruyorlar... Tabii ki kolay değil. Ama bu bir savaş ve bu insanlar da diğerlerini öldürüyor. Bazen gerçekten bir şey hissedemezsin. Bazen bu konu hakkında konuşmak da istemezsin. Bir dahakine nerede olacağımı bilmiyorum. Belki de tekrar Ukrayna'ya gideceğim. Ama bu işten öğrendiğim şey şu ki, her zaman hazır olmak zorundasın."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ