Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer Malezya yolcu uçağı kayboldu, İtalya'da Türk kargo gemisi battı: 2 ölü, Yunanistan'da yolcu dolu feribot yandı

        HABERTURK.COM

        2014'ün sonuna gelirken bir günde 3 ayrı facia haberleri geldi. İlk olarak Malezya merkezli havayolu şirketiAirAsia'ya ait Airbus 320-200 tipi yolcu uçağı, içinde bulunan 162 yolcu ve mürettebat ile birlikte havada seyir halindeyken kayboldu.

        İKİNCİ FACİA:478 YOLCULU FERİBOTTA CAN PAZARI: 1 ÖLÜ

        İkinci haber ise denizin ortasında alevlere teslim olan içi yolcu dolu bir feribottan geldi. Yunanistan’ın batısındaki Patras Limanı’ndan hareket ederek İtalya’nın Ancona kentine gitmeye çalışan Norman Atlantic feribotunda yangın çıktı. Othonoi Adası’nın 33 deniz mili açıklarında mahsur kalan feribot ve içindeki 478 kişi için dalgaların ve rüzgarın yarattığı güçlüğe rağmen kurtarma çalışmaları sürüyor.Gemideki bir çiftin kurtarma botuna geçerken deniz düştüğü bildirildi. Kadın yolcu sağ olarak filikaya alınırken, erkek yolcunun cesedine ulaşıldı. Yunan Denizcilik Bakanlığı önce medyada çıkan haberi doğruladı.

        ÜÇÜNCÜ FACİA: KAZA YAPAN TÜRK GEMİSİ BATTI: 2 ÖLÜ

        İtalya haber ajansı ANSA, Ravenna Limanı'nın 2 mil açığında, Belize bandıralı bir kargo gemisiyle çarpışan Türk kargo gemisinin battığını duyurdu.

        İtalyan ekipleri müdahalede bulunurken, 11 kişilik mürettebattan 4'ünün kayıp olduğu belirtiliyor. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, 11 kişilik mürettebatın tamamının Türklerden oluştuğunu bildirdi.Türkiye'nin Milano Başkonsolosu Aylin Sekizkök ise, "Ben ve iki konsolosluk çalışanı şu anda Ravenna'ya gidiyoruz. İtalyan yetkililer, ne yazık ki mürettebattan 2 kişinin öldüğü bilgisini bizimle paylaştı. Kurtarılan 5 kişinin durumlarının ağır olduğu bilgisi geldi. Kayıp kişileri arama-kurtarma çalışmaları halen sürüyor" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ