Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer Dünya 2015'i böyle karşıladı

        2015, birçok ülkede görkemli bir şekilde karşılandı. Tayland yeni yıl 2015'e ışık ve havai fişek gösterileriyle 'merhaba' dedi.

        2015'E İLK GİRENÜLKELER: KRİBATİ VE SAMOA

        Pasifik'teki ada ülkeleri Kiribati ve Samoa,2015'e ilkgirenülkeler oldu. Her sene olduğu gibi dünyada yılbaşı, ilk olarak Kribati ve Samoa'da kutlandı. Adalar, Türkiye saati ile (TSİ) 12.00'de2015'e merhaba dedi. Kiribati ve Samoa'nın ardındanYeniZelanda ve Fiji de TSİ 13.00'teyeniyılagirdi.

        YENİ ZELANDA

        Pasifik Okyanusu'ndaki ada ülkesiYeniZelanda,2015'e girdi. Başkent Wellington'da kutlananyeniyıl, havai fişeklerle karşılandı.YeniZelanda'nın en büyük şehri Auckland'da da havai fişek gösterisi düzenlendi. Auckland'da Sky Tower'den yapılan havai fişek gösterisi ise renkli görüntüler oluşturdu.

        AVUSTRALYA

        Avustralya,2015yılına girdiği ilk dakikaları havai fişeklerle kutladı.Avustralya,YeniZelanda'nın ardından görsel bir şölen eşliğinde2015yılına girdi. TSİ 15:00'teyeniyıla"merhaba" diyen Avustralya'da binlerce kişi Sydney limanı ve Sydney limanı köprüsünde düzenlenen geleneksel havai fişek gösterisini dakikalarca izledi. Limanda düzenlenen kutlamalarda birbirinden farklı havai fişek gösterileri gerçekleştirildi.YeniZelanda, TSİ 13:00'da2015yılınagirenilk ülke olmuştu.

        KUZEY KORE

        Kuzey Kore2015yılının ilk dakikalarını havai fişeklerin kullanıldığı görsel şölenle karşıladı.

        Türkiye'ninyeniyılagirmesine saatler kala Kuzey Kore coğrafi konumu nedeniyle2015yılına ilkgirenülkelerden oldu. Ülkenin başkenti Pyongyang'da bulunan 170 metre yüksekliğindeki Juche Tower'da fırlatılan havai fişekler eşliğindeyeniyılagirenKuzey Koreliler, dakikalarca görsel şöleni izlediler. Kutlamalar kapsamında kule yakınlarında bulunan Taedong Irmağı'na yerleştirilen gemilerden de yüzlerce havai fişek ateşlendi.

        JAPONYA

        Yeniyılailkgirenülkelerden olan Japonya,2015yılının ilk dakikalarını balonlarla karşıladı.

        YeniZelanda ve Avustralya'nınyeniyılagirmesinin ardından Japonya da2015yılınagirenilk ülkelerden biri oldu. Ülkenin başkenti Tokyo'da bir araya gelen binlerce kişi2015yılını renkli balonlarla karşıladı.

        Tokyo'nun Minato-ku'daki Shiba parkında organize edilen konsere katılan Japonlar, 333 metre yükseklikteki Japonya Kulesi'nin ışıklandırmasının sunduğu görsel şölen eşliğindeyeniyılı kutladılar.

        DUBAİ

        Dubai'de yeni yıl binlerce kişinin katılımıyla kutlandı.Geri sayım öncesi bir araya gelen binlerce kişi fotoğraf ve videolar çekerek 2014'ün son anlarını kaydetti. Geri sayımın ardından 2015'in ilk dakikalarıyla birlikte havai fişek gösterisi düzenlendi. Dakikalarca süren havai fişek gösterisi izleyenleri büyüledi. Meydanda ışıklarla beliren Birleşik Arap Emirlikleri bayrağı da büyük beğeni topladı.

        RUSYA

        Rusya'nın başkenti Moskova, 2015 yılına havai fişek gösterileriyle merhaba dedi. Binlerce Moskovalı Kızıl Meydan'da bir araya gelerek yeni yılı karşıladı. Başkentliler, tarihi meydanda görkemli havai fişek gösterileriyle coştu.

        FRANSA

        Fransa'nın başkenti Paris, yeni yılı Champs-Elysees Bulvarı'nda düzenlenen ışık gösterileri ile karşıladı. Champs-Elysees Bulvarı'nda bulunan Zafer Takı'nda (Arc de Triomphe) yapılan yeni yıl kutlamalarına yaklaşık 300 bin kişi katıldı. Zafer Takı'na ilk kez kurulan özel bir projeksiyon sistemiyle yeni yıla girilirken, renkli ışık oyunları sergilendi.

        İNGİLTERE

        İngiltere'de yılbaşı Thames Nehri üzerinde kurulan platformda dakikalarca süren havai fişek gösterisi ile kutlandı. Yılbaşının ilk dakikalarıyla birlikte Thames Nehri ve London Eye adlı dönme dolap üzerine yerleştirilen havai fişekler patlatıldı. Yetkililer 100 binden fazla insanın bölgede toplandığını ifade ederken dakikalar süren gösteride 12 bin havai fişek patlatıldığını ifade etti. Öte yandan Londra'da ilk kez bu yıl yılbaşı kutlamalarını izlemek için alana gelen kişilerden 10'ar pound para alındığı ifade edildi.

        ALMANYA

        Almanya'da, başta başkent Berlin olmak üzere Hamburg, Köln, Frankfurt, Stuttgart ve Münih kentlerinde halk kent meydanlarına toplanarak yeni yıla havai fişek gösterilerini izleyerek girdi.

        Berlin'de yeni yıl kutlamalarının merkezi tarihi Brandenburg Kapısı oldu. Brandenburg Kapısı ile Zafer Anıtı arasındaki "17. Juni" adlı caddede saatler 00.00'ı geçince 6 binden fazla havai fişek patlatıldı.

        HIRVATİSTAN

        Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de yılbaşını kutlamak için sokağa çıkanların adresi, Ban Yelaviç Meydanı oldu. Meydanı dolduran binlerce vatandaş, ünlü şarkıcıların seslendirdiği şarkılar eşliğinde 2015'e "merhaba" dedi. Ban Yelaçiç Meydanı'ndaki kutlamalara Cumhurbaşkanı Ivo Yosipoviç de eşiyle birlikte katıldı.

        MAKEDONYA

        Makedonya'da ise kutlamaların merkezi başkent Üsküp'teki Makedonya Meydanı oldu. Vatandaşlar, Makedonyalı şarkıcıların sahne aldığı konserde keyifli vakit geçirirken, yeni yıla havai fişek gösterileri ile girdi.

        GÜNEY AFRİKA

        Güney Afrika'daki yılbaşı kutlamalarının merkezi, başkent Cape Town'daki V&A liman bölgesi oldu. V&A liman bölgesindeki Güney Afrikalılar, 2015'e havai fişek gösterileriyle girdi.

        HOLLANDA

        Hollanda'da yeni yıl coşkuyla karşılandı. Rotterdam'daki ünlü Erasmus Köprüsü üzerinde gerçekleştirilen geleneksel havai fişek gösterisini Belediye Başkanı Ahmed Aboutaleb'ın yanı sıra 40 bine yakın kişi izledi.

        SIRBİSTAN

        Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da kutlamalar üç farklı meydanda yapıldı. Vatandaşlar, Cumhuriyet Meydanı'nda rock, Sırbistan Meclisi önünde pop, Felsefe Fakültesi önünde ise DJ-ler eşliğinde yeni yıla coşkuyla girdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ