Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer Tayland'da yılbaşı bilançosu: 58 ölü, 517 yaralı

        Taylandbir kaç saat önce 2015'e coşkuyla girdi ve eğlence mekanları hınca hınç doluydu. Gökyüzünü de havaifişekler saatler öncesinden itibaren süslemeye başladı. Ancak bu yıl ki eğlenceler trafik kazalarındaki ölümler ve yaralanmalarla gölgelendi.

        Tayland'da yılbaşı eğlenceleri için içkinin dozunu kaçıran halk yüzlerce kaza yaptı. Yılbaşı bilançosu 58 ölü ve 517 yaralı. En çok kaza meydana gelen şehirler 23 kaza rekoruyla Chiang Mai ve Surat Thani oldu.

        Polis trafik kurallarını ihlal eden toplam 71,168 kişi hakkında hukuki işlem başlattı. Kazaların yüzde 36,61'inin alkol, yüzde 23,82'sinin de aşırı hız sebebiyle meydana geldiği öğrenildi.

        Tüm kazalara rağmen eğlence hayatı hala devam ediyor. (DHA)

        ÇİN'İN EN BÜYÜK KENTİ ŞANGAY'DA İZDİHAM: 35 ÖLÜ, 42 YARALI

        Öte yandanŞangay'da yılbaşı kutlamalarında yaşanan izdihamda 35 kişi hayatını kaybetti. Çin'in resmi haber ajansı Şinhua, Şangay'da deniz kenarındaki Bund bölgesinde yapılan yeni yıl kutlamalarında izdiham çıktığını bildirdi. Görgü tanıkları, izdihama bir gece kulübünden atılan sahte dolarların sebep olduğunu söyledi.

        İzdihamda 35 kişinin öldüğü, 42 kişinin yaralandığı belirtildi. Yaralılar Şangay Hastanesi'ne kaldırıldı.

        Nüfusu 24 milyonu bulan Şangay'ın Bund bölgesinde dar sokaklar, restore edilmiş eski binalar, dükkanlar ve turistik yerler bulunuyor. Bölgede yeni yıl gibi önemli olayların kutlamalarına binlerce kişi katılıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ