Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa İtalyan kızların yardım çığlığı

        HT GAZETE

        Uluslararası bir yardım kuruluşu adına çalışırken Halep kentinde kaçırılan Greta Ramelli ile Vanessa Marzullo isimli kızların videoyu nasıl internete yükledikleri ise bilinmiyor. İtalyan Başbakanı Matteo Renzi’ye seslenen kızlar öldürülmekten korktuklarını vurgulayarak yetkililerin elini çabuk tutmasını istedi. Kızlardan biri elinde videonun çekildiği tarihin 17 Aralık 2014 olduğunu gösteren bir kâğıt tutarken diğer ise İngilizce olarak “Devletimize ve aracılara yalvarıyoruz bizi Noel’den önce evimize kavuşturun, büyük bir tehlike altındayız, bizi öldürebilirler, ölümümüzden siz sorumlu olabilirsiniz” mesajı veriyor.

        IŞİD’i Twitter’da ifşa etti

        Suriye’de IŞİD’e katılan Yeni Zelandalı Ebu Abdül Rahman’ın Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarda bulunduğu yerlerin konum bilgisini de paylaştığı ortaya çıktı. Gerçek adı John Taylor olan ve @M_Taylor_Kiwi kullanıcı adıyla örgüte ait pek çok ev ve gizli üssün içinden 45 twit atan militan, yaptığı hatayı anlayınca twit’lerini sildi ve hesabını kapattı. Ama Kanada merkezli istihbarat araştırma grubu iBRABO, twitlerin hepsinin kaydedildiğini ve koalisyon ile paylaşılacağını bildirdi.

        400 Türkmeni rehin aldılar

        Örgütün Türkmen bölgelerini ele geçirmesinin ardından şimdiye kadar 50’si kadın ve 70’i çocuk 400 kişiyi rehin aldığı, saldırılar nedeniyle evlerini terk eden Türkmen ailelerin sayısının da 125 bine ulaştığı belirtildi. Irak İnsan Hakları Bakanı Muhammed Mehdi el-Beyati, Bağdat’ta yaptığı konuşmada, “IŞİD en iğrenç suçlarını Kerkük, Salahaddin ve Musul’da işledi. Çeşitli dini ve toplumsal gruplara ait değerleri yıktı. Biz, tüm gruplarla dayanışma içerisindeyiz” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ