Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Asya-Pasifik Kuzey Kore’den Güney’e sürpriz teklif, ABD ile ‘Interview’ (Röportaj) isimli film yüzünden kriz yaşayan Kuzey Kore, düşman Güney Kore’ye sürpriz bir teklifte bulundu

        Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un, 2007'den beri ilk kez Güney'e üst düzey görüşme teklifinde bulundu. Kim Jong-un yeni yıl mesajında, "Şartlar gereği, üst düzey görüşme yapmamamız için bir neden yok" dedi. Güney Kore ise öneriyi "Anlamlı" bulduklarını açıkladı.

        Kuzey Kore daha önce Güney Kore'nin ilk kadın devlet başkanı olan Park Geun-Hye hakkında cinsiyetçi ve kişiliğini hedef alan sözel saldırılarda bulunmuştu.

        Güney Kore lideri Park ise Pyongyang ile diyalog yolunun açık olduğunu, ancak Kuzey'in öncelikle nükleer silah programından vazgeçmek için adımlar atması gerektiğini savunmuştu. ABD'yi de Pyongyang'a yönelik özellikle insan hakları konusundaki suçlayıcı siyasetinden vazgeçmeye çağıran Kim, nükleer programının ülkenin bekçisi olduğunu ve ülkenin onuruna yönelik herhangi bir provokasyona misillemeyle yanıt verileceğini söyledi. Kriz yaratan 'Röportaj' isimli komedi filminde Kim Jong-un'a yönelik suikast konu alınıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ