Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Asya-Pasifik 6 ceset daha denizden çıkarıldı, Endonezya'dan Singapur'a giderken pazar günü düşen AirAsia uçağı için sürdürülen arama çalışmalarında 6 ceset daha denizden çıkarıld

        Yetkililer, Borneo Adası yakınlarında arama çalışmalarını sürdüren ekiplerin, denizden bugüne kadar toplam 22 kişinin cansız bedeninin çıkarıldığını açıkladı.

        Denizden çıkarılan 22 cesetten 20'si DNA testi ve otopsi için Surabaya Adası'na götürülürken, dört cesedin kimliğinin belirlenip ailelerine teslim edildiği bildirildi. Kimliği tespit edilenlerin isimlerinin Grayson Herbert Linaksita, Khairunisa Haidar Fauzi, Kevin Alexander Sutjipto ve Hayati Lutfiah Hamid olduğu açıklandı.

        Endonezya Arama ve Kurtarma Ajansı, bugün bulunan 6 cesedin olumsuz hava şartları nedeniyle gemilerden alınamadığını belirtti. Rüzgarın kuvvetli estiği bölgede denizdeki dalgaların yüksekliğinin dört metreye kadar ulaştığı ifade edildi.

        Kurtarma timlerinden yapılan açıklamaya göre, bugün denizden uçağın acil çıkış kapısı ve gövdesine ait birkaç parça çıkartılarak inceleme yapmak için bölgeye en yakın kıyısı olan Pangkalan Bun şehrine getirildi. Yetkililer gemi radarlarında uçağın kuyruğuna benzer bir cismin görüldüğünü ancak, olumsuz hava şartları nedeniyle çalışmaların aksadığını belirtti.

        Arama çalışmalarına Singapur, Malezya ve ABD gemileri de destek veriyor. Yetkililer, Singapur'dan bugün gelen cihazlarla deniz altında aramalara odaklanırken, Rusya'dan iki uçak karakutu aramalarına destek veriyor. Endonezya Arama ve Kurtarma Ajansı yetkilileri, karakutuya ulaşmanın bir hafta sürebileceğinin altını çizdi.

        Bu arada, düşen uçakta bulunanların kimliklerinin tespiti için birinci derece yakınlarından DNA örnekleri alındı.

        AirAsia'ya ait Airbus A320-200 tipi uçak, Endonezya'nın Surabaya adasından Singapur'a giderken geçen hafta pazar günü düşmüştü. Uçağın pilotu, kule ile son konuşmasında kötü hava koşulları nedeniyle rotasını değiştirmek için izin istemişti. Uçakta 7 mürettebatın yanı sıra 137 yetişkin, 17 çocuk ve bir bebek bulunuyordu. Büyük kısmı Endonezyalı olan yolcular arasında bir İngiltere, bir Malezya, bir Singapur ve üç Güney Kore vatandaşı yer alıyordu. Uçağın enkazına ait parçalar üç gün önce bulunmuştu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ