Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Dışişleri Bakanlığı'ndan "Libya" açıklaması

        Dışişleri Bakanlığı, "Libya Hava Kuvvetleri"ne ait olduğu iddia edilen Facebook sayfasında yer alan "Libya hava sahasına girecek sivil veya askeri Türk uçaklarının vurulacağı"na ilişkin açıklamayı kınadı.

        Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Bu sorumsuz ve uluslararası hukuka aykırı açıklamanın hiçbir şekilde kabulü mümkün değildir. Ülkemizi hedef alan bu hasmane beyanı şiddetle kınıyoruz" ifadesi kullanıldı.

        Bu açıklamayı yapanların, Libya'da hava saldırıları düzenleyerek sivil can kayıplarının yaşanmasına, ülke altyapısının tahrip edilmesine neden olan ve uluslararası hukuk ile insan haklarını ihlal eden belirli kesimler olduğunun açık olduğu belirtildi.

        Uluslararası toplumun bugüne kadar hava saldırılarına karşı yeterli ve gerekli tepkiyi vermemesinin bu sorumsuz açıklamayı yapanları cesaretlendirdiğine dikkati çekilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

        "Ülkemiz ile Libya arasında birçok kente devam etmekte olan sivil uçuşlar, bu zor dönemde, kardeş Libya halkının insani yardım ve ekonomik ihtiyaçlarının karşılanmasına katkı yapmaktadır. Konuyla ilgili gereken girişimler yapılmaktadır. Nitekim ilk olarak BM Genel Sekreteri'nin Libya Özel Temsilcisi nezdinde girişimde bulunulmuştur."

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ