Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Gizli servis, yayın yönetmenlerini toplantıya çağırdı, Norveç emniyet teşkilatı, Norveç, PST, medya kuruluşları, genel yayın yönetmenleri

        Norveç Genel Yayın Yönetmenleri Birliği Başkanı Arne Jensen, PST’nin tüm medya kuruluşlarının yöneticilerini, terör saldırılarına karşı alınacak önlemler konusunda bilgilendirmek için toplantıya çağırdığını söyledi. Bu konudaki her türlü girişimi olumlu karşıladıklarını belirten Arne Jensen: “PST’den aldığımız yazıda, artan terör saldırıları ve mevcut tehditlere karşı ne gibi önlemler alınabilir, mevcut durum nedir gibi konularda isteyen medya yöneticisine bilgi verileceği ve tavsiyelerde bulunulacağı yazıyor. Biz durumu PST ile görüştük ve olumlu karşıladığımız bildirdik. Ama toplantıya kimler katılır bilmiyorum” dedi.

        PST’nin özellikle Charlie Hebdo’nin karikatürleri yeniden yayınlama kararı alması ve birçok ülkede medya kuruluşlarının dayanışma sergilemek için karikatürleri yayınlayacağı haberi üzerine medya yöneticilerine toplantıya çağırdığı ifade edildi.

        KIRMIZI ALARM DEVAM EDİYOR

        Öte yandan, bazı kişilerin Norveç’te eylem yapmak üzere Türkiye üzerinden yola çıktığı iddiası üzerine ülke çapında en üst düzeyde verilen kırmızı alarm devam ediyor. PST’den yapılan açıklamada Mart ayında alınan olağanüstü güvenlik önlemlerinin devam ettiği, gerek polis, gerekse askerin her türlü terör saldırılarına hazırlıklı olması gerektiği söylendi. Açıklamada, PST’nin gerek ülke içinde gerekse ülke dışında terörle mücadele konusunda çeşitli ülkelerle işbirliği içinde olduğu ifade edilirken Paris’teki saldırıların Norveç’te alınan güvenlik önlemleri konusunda ne kadar haklı olunduğunu ortaya koyduğu belirtildi. Ayrıca vatandaşlardan şüpheli gördükleri durumlarda PST’nin internet sayfası aracılığı ile ihbarda bulunmaları istendi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ