Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer Almanya'nın Türkiye'deki Patriot misyonunun süresini uzatmasıyla ilgili açıklama

        Almanya Savunma Bakanlığı Müsteşarı ve CDU Milletvekili Ralf Brauksiepe, Türkiye'nin bölgesinde devam eden karışıklıklara ilişkin, "Türkiye'nin Suriye'deki iç savaştan en çok etkilenen NATO üyesi olduğu gerçeğini unutmamalıyız" dedi.

        Brauksiepe, Kahramanmaraş'ta konuşlanan NATO bünyesindeki Alman Patriot Birliği'nin süresinin uzatılması görüşmeleri esnasında, Almanya Federal Meclisinde milletvekillerine hitap etti.

        Suriye'dek iç savaşın ve ilerleme kaydeden IŞİD'in bölge için en önemli tehdit olduğunu söyleyen Brauksiepe, 1,5 milyondan fazla insanın Suriye'den Türkiye'ye sığındığını ve Türkiye'nin bu konuda çok önemli çabaları olduğunu belirtti.

        Brauksipe, Türkiye'nin Alman Patriot Birliğinin konuşlanma süresinin uzatılmasını istediğini hatırlatarak, "Oradaki askerimizin görevi Türkiye'nin toprak bütünlüğünü ve vatandaşlarını korumaktan başka bir şey değildir" dedi.

        Türkiye'de asker bulundurmalarının NATO üyesi Türkiye'ye gösterdikleri desteğin bir göstergesi olduğunu ifade eden Brauksiepe, "Eğer oradaki askerlerimizden dolayı Suriye tarafından herhangi bir sınır ihlali olmuyorsa, bu oradaki misyonumuzun başarısının bir göstergesidir" ifadelerini kullandı.

        Sosyal Demokrat Parti (SPD) Milletvekili Thomas Hitscher, Türkiye'nin 1,5 milyondan fazla Suriyeli'ye yardım konusunda olağanüstü çaba sarf ettiğini vurgulayarak, "Türkiye'yi bu konuda ne kadar takdir etsek az" diye konuştu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ