Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu IŞİD Irak'ta 25 Kürt'ü kaçırdı.

        Terör örgütü IŞİD'in, Musul'da 25 Kürt'ü kaçırdığı iddia edildi. Peşmerge güçlerinin basın sorumlusu Said Memuzini, yaptığı açıklamada, "IŞİD militanlarının Musul'un merkezinde 25 Kürt vatandaşını alıkoyarak bilinmeyen bir yere götürdüğünü" söyledi.

        Memuzini, Musul'da yaşayan Kürt halkının bölgeden kaçamadıklarını ve IŞİD unsurlarının eylemleri nedeniyle "sefil ve perişan" olduklarını belirtti.

        Öte yandan Amiriye Karakolu Müdürü Arif el-Cenabi, IŞİD'in Felluce kentinin Amiriyye beldesinde iki cepheden saldırı hazırlığında bulunduğunu öne sürerek, hükümetten acil askeri yardım talebinde bulundu.

        Cenabi, "IŞİD örgütü, beldenin güney ve güneydoğu noktasında Amiriyye'ye saldırı için militanlarını topladı. Onlarca IŞİD unsuru, orta ve ağır makineli tüfeklerle saldırı emrini bekliyor" dedi.

        Aşiret güçleri destekli emniyet güçlerinin de tedbir olarak konuşlandırıldığını ifade eden Cenabi, IŞİD'in muhtemel saldırısı öncesi uluslararası koalisyonun hava saldırılarını arttırması ve hükümetin askeri takviye yapmasını istedi.

        Irak'ta, IŞİD öncülüğündeki silahlı grupların haziran ayında Musul başta olmak üzere bazı kentlerin kontrolünü ele geçirmesinin ardından, ülkenin çeşitli yerlerinde IŞİD ile Peşmerge güçleri ve gönüllü Şii milis destekli güvenlik güçleri arasında çatışmalar sürüyor. ABD'ye ait hava unsurları da bir süredir IŞİD'in kontrolündeki bazı hedeflere hava saldırıları düzenliyor.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ