Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Fransa 3 bin kişiyi izleyecek, Fransa'da güvenlik önlemleri.

        Fransa Başbakanı Manuel Valls, bakanlar kurulu toplantısı sonrasında bazı bakanlarla birlikte terörle mücadelede alınacak önlemlerle ilgili Elysee Sarayı'nda basın toplantısı düzenledi.

        İlk önceliklerinin istihbarat birimlerinin personel sayısının arttırılması olduğunu söyleyen Valls, bu kapsamda, terörle mücadele için 3 yıl içinde 2 bin 680 yeni iş kadrosu açılacağını dile getirdi.

        Önümüzdeki 3 yıl içinde terörle mücadele için 425 milyon avro bütçe harcanacağını ifade eden Valls, "Bugün halihazırda, Suriye ve Irak'taki terör örgütleriyle bağlantılı bin 300 kişiyi izliyoruz. İzlenen kişi sayısında geçen yılın bu ayına oranla yüzde 130 oranında bir artış olmuş. Toplamda 3 bin kişiyi izleme altına alacağız" dedi.

        "TÜRKİYE İLE TAM İŞBİRLİĞİ İÇİNDEYİZ"

        Dışişleri Bakanı Laurent Fabius ise Türkiye ile ilgili işbirliği konusundaki soru üzerine, Fransa'nın, Türkiye ile terörle mücadele konusunda iyi bir işbirliği içinde olduğunu söyledi.

        Türk yetkililerle bu konuda sürekli temasta olduklarını ifade eden Fabius, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile IŞİD'e karşı oluşturulan koalisyon için Londra'da yapılacak toplantıda bu konuları tekrar gözden geçirme imkanına sahip olacaklarını belirtti.

        İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve de terörle mücadele konusundaki Türkiye ile Fransa arasındaki yakın işbirliğinin son dönemde daha da güçlendiğini kaydetti.

        Paris’te 7 Ocak'ta Charlie Hebdo dergisine saldırıyla başlayan ve üç gün üst üste devam eden üç ayrı terör saldırısında toplam 17 kişi hayatını kaybetmiş, polis operasyonlarında üç terörist ölü ele geçirilmişti.

        Yürütülen soruşturmalar kapsamında, polis ekibine ve Musevilere ait markete saldırı düzenleyen Amedy Coulibaly’ye silah sağlamak ve lojistik destek vermek suçundan gözaltına alındıktan sonra mahkemeye sevk edilen 4 kişi bugün tutuklanmıştı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ