Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çifte davet, Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Faruk Kaymakcı, Irak Cumhurbaşkanı Fuad Masum'u ziyaret ederek, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Irak Cumhurbaşkanını resmi ziyaret ve Çanakkale Kara Savaşları'nın 100'ünc

        Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Faruk Kaymakçı, Irak Cumhurbaşkanı Fuad Masum'u ziyaret ederek, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Irak Cumhurbaşkanını resmi ziyaret ve Çanakkale Kara Savaşları'nın 100'üncü Yıldönümü Anma Törenlerine katılması için Irak Cumhurbaşkanı Masum'a davetlerini iletti.

        Görüşmede, Büyükelçi Faruk Kaymakçı'nın, Çanakkale Kara Savaşları'nın 100'üncü Yıl Anma Törenlerine Irak'tan katılımın özel anlam ifade edeceğini kaydederek, "Iraklılar ve Türkler, Çanakkale ve Kuttul Amare'de birlikte şehit oldular. Bu iki cephe, Birinci Dünya Savaşı'nda zafer elde edilen cephelerdir. Çanakkale ve Kuttul Amare zaferleriyle Türkler ile Iraklıların birlikte övünmesi gerekir" dediği ifade edildi.

        Kaymakçı'nın ayrıca Irak-Türkiye ilişkilerinde son üç ayda olumlu yönde bir ivme kazanıldığını belirterek, Türkiye'nin IŞİD ile mücadelede Irak'ın yanında olduğunu ve saldırılar sonucu yerlerinden edilmiş Iraklılar için insani yardımlarını sürdüğünü aktardığı belirtildi.

        Irak Cumhurbaşkanı Fuat Masum'un ise Türkiye ile Irak arasındaki ilişkilerin 'stratejik' olduğuna işaret ederek Türkiye'ye resmi bir ziyaret gerçekleştirme arzusu içerisinde olduğunu dile getirdiği kaydedildi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ