Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa İngiliz gazetesinden çarpıcı iddia!, 'MI5 ve MI6, Kaddafi'nin ajanları ile çalıştı'

        İngiliz Guardian gazetesinde yer alan habere göre İngiliz İstihbarat Teşkilatı MI5 ve MI6'nın , Kaddafi'nin ajanları ile çalıştığı iddia edildi.

        Haberde "Belgeler, Britanya ajanlarının Kaddafi'nin Libyası ile ne kadar yakın bağları olduğunu gözler önüne seriyor." ifadelerine yer verildi.

        Gazete, Londra'da kısmen gizli görülen bir davada mahkemeye sunulan bazı belgelerin kendilerine sızdığını iddia ediyor. Muhabir Ian Cobain söz konusu belgelerin, İngiliz istihbarat servisleri MI5 ve MI6'in Kaddafi Libyası ile ortak yürüttüğü istihbarat operasyonlarını ortaya çıkardığını yazıyor ve makalede "Blair hükümeti, işkenceyle bilinen bir rejimle nasıl daha yakın ilişki kurmaya çalıştı?" sorusuna dikkat çekiliyor.

        Gazetenin haberine göre Libya ajanları Britanya topraklarında operasyon düzenlemeye davet edilmiş ve bu ajanlar MI5 görevlileri ile birlikte çalışmışlar. Britanya'nın sığınma hakkı verdiği ajanların, dönemin lideri Muammer Kaddafi'nin bazı muhaliflerini tehdit ettikleri de iddia ediliyor.

        Haberde 2002-2007 yılları arasında Britanya'da dönemin İşçi Partisi hükümetinin Kaddafi'nin bazı muhaliflerini "yasa dışı" şekilde alınmış ifadelere dayanan bilgiler doğrultusunda sınır dışı etmeye çalıştığı, dört kişinin hareketlerinin de sınırlandırıldığı belirtiliyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ