Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Yunanistan Başbakanı ve muhafazakar Yeni Demokrasi lideri Antonis Samaras, "Vatandaşlar zor zamanda dümende kimi kaptan olarak görmek istediklerine dair tercihte bulunacak" dedi

        Yunanistan'da pazar günü yapılacak kritik erken genel seçimler öncesi kampanya dönemi, partilerin dün akşam yaptıkları mitinglerle sona erdi. Anketlerde Radikal Sol Koalisyon'un (Syriza) 7 puan ardından ikinci sırada görünen ND lideri Samaras, partisinin son mitingini Atina'da yaptı. Kapalı spor salonunu dolduran partililere seslenen Samaras, Syriza ve lideri Aleksis Çipras'a sert ifadelerle yüklendi. Avrupa Merkez Bankası'nın, AB ülkelerinin kalkınmada kullanacakları 1 trilyon Euro'dan fazla taze para arzında bulunma kararına dikkati çeken Samaras, "Ancak ne zaman Avrupa'dan para yağsa, bazıları (Syriza) şemsiyelerini açıyor." göndermesinde bulundu.

        "ORTA SINIFI ÇÖKERTECEKLER"

        Pazar günü yapılacak seçimlerden zaferle çıkması beklenen anamuhalefet Syriza'nın ekonomi programını sert bir dille eleştiren Samaras, "Bu kadar vaatlerle orta sınıfı çökertecekler." dedi. Birlik ve mücadele çağrısında bulunan ND lideri Samaras, "Bu parti (Syriza), ülkeyi ve geleceğini baltalıyor" suçlamasında bulundu.

        Yeni Demokrasi'nin seçimlerden zaferle çıkması durumunda ülkenin kısa sürede bir hükümete kavuşarak son günlerdeki belirsizliğin son vereceğini dile getiren Başbakan Samaras, "Vatandaşlar zor zamanda dümende kimi kaptan olarak seçmek istediklerine dair tercihte bulunacak." dedi.

        Seçimlerde ilk iki parti arasındaki oy oranın belirlenmesinde belirleyici bir rol oynayacak olan yüzde 10 civarındaki kararsız seçmene seslenen Samaras, "Bu insanların çoğu Yunanistan'ı Avrupa'da görmek istiyor. Macera ve sırtını duvara dayamak istemiyorlar. Biz daha kalabalıkız. Hadi ileri, hadi daha güçlü şekilde" ifadelerini kullandı.

        "SYRİZA ÇOCUKLARIN HAYALLERİNE 'HAYIR' DİYOR"

        Samaras, şöyle konuştu: "Syriza Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi (1 trilyon Euro) ve Avrupa Komisyonu Başkanı Jean Claude Junker'in (300 milyon Euro) paketleriyle dalga geçti. AB'den taze para alabilmek için Troyka ile müzakereleri tamamlamak ve sonrası için de anlaşma yapmak lazım. Biz o aşamadaydık ve bunu tamamlayacağız. Ancak diğerleri, ne program ne de Troyka ile anlaşma tanıyor. Programa hayır, sıcak paraya hayır, yatırımlara hayır diyorlar. Yatırımlar vasıtasıyla iş bulmayı bekleyen çocukların hayallerine hayır diyorlar."

        İki buçuk yıl önce uçurumun kenarında olan bir ülkenin başbakanlığını devraldığını belirten ND lideri Samaras, "Ne yapmış isem çalışma arkadaşlarım ile birlikte Yunan gençlerinin umudu olma gayesiyle yaptım. Gece gündüz çalışarak ülkeyi ayakları üzerinde tutmaya çalıştık. Adım adım ülke ayağa kalktı. Kalkınmanın ve umudun temellerini attık." ifadelerini kullandı.

        Samaras, "Syriza, Avrupa'yı değiştirmek bir yana bütün Avrupa'yı Yunanistan'ın karşısına alacak. Onun için pazar günü hepimiz sandığa gidelim." çağrısında bulundu.

        "SEÇMEN İKİNCİLİĞİ ŞİMDİDEN KABULLENMİŞ"

        İki buçuk yıldır iktidarda olan merkez sağ Yeni Demokrasi Partisi, Pazar günü yapılacak seçimler öncesi yayınlanan son anketlerde Syriza'yı 7 puan arkadan izliyor. Atina'da dün akşam yapılan ND'nin büyük mitingine ellerinde Yunan bayraklarıyla katılan partililerin oldukça keyifsiz oldukları ve kamuoyu yoklamalarını daha şimdiden kabullendikleri gözlendi

        CHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ