Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Tutankamon'un sakalını kırdılar.

        Kahire Müzesi'nin çalışanları Firavun Tutankamon'a ait 3 bin yıllık paha biçilemez bir maskenin sakalını kırdı ve kırılan parçayı hızlı kuruyan sıradan bir yapıştırıcı ile yerine yapıştırmaya çalıştı

        Kahire Müzesi direktörü Mahmut El Hawagi BBC’ye yaptığı açıklamada ülkenin en değerli tarihi eserlerinden biri kabul edilen maskenin zarar gördüğünü doğruladı ve soruşturma başlatıldığını söyledi.

        Uzmanlar, maskenin sakal bölümündeki yapıştırıcı izlerinin açıkça görüldüğünü ve eserin yeniden eski haline getirilmesinin imkânsız olduğunu açıkladılar.

        İngiliz Guardian gazetesine konuşan bir müze çalışanı yaşananları şöyle anlattı: “Bir gece maskenin durduğu camekândaki ışık sistemini düzeltmeye karar verdiler. Bu işlemi yaparken maskeyi yanlış bir şekilde tuttular ve maskenin sakalını kırdılar. Hemen kırığı tamir etmeye çalıştılar, ancak başarılı olamadılar. Ertesi sabah erken saatlerde müzeye gelerek bir kez daha şanslarını denediler. Sorun şuydu, günler sürecek bir işi yarım saatte yapmaya kalktılar.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ