Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer Balon faciasının görüntüleri ortaya çıktı, Yeni Zelanda'da 2012 yılında meydana gelen faciada 11 kişi hayatını kaybetmişti
        1

        Yeni Zelanda’nın Carterton bölgesinde 11 kişinin bindiği bir turist balonu, güzergâh hatası nedeniyle elektrik tellerine çarpmış, meydana gelen faciada kurtulan olmamıştı.

        2

        Kaza hakkındaki soruşturma devam ederken, ortaya yeni kanıtlar çıktı. Geoff Walker adlı bir fotoğrafçının kaza meydana geldiği sırada çektiği fotoğraflar delil olarak mahkemeye sunuldu.

        3

        Fotoğraflarda tellere takılan balonun, elektrik çarpması sonucu yanmaya başladığı ve kısa sürede sönerek düştüğü görülüyor.

        4

        Kazaya ait fotoğrafların basında yer alması ise tartışmalara yol açtı. Hayatını kaybedenlerin ailelerinin acılarının katlanacağı tezi ortaya atılırken, kazanın nasıl gerçekleştiğine dair kafalarda soru işareti kalmamasına dikkat çekenlerin sayısı azımsanmayacak kadar çok...

        (Desmond (70) ve Ann Rean (65) 11 kurbandan yalnızca ikisi. Bu poz, balon havalanmadan dakikalar önce çekilmişti.)

        5

        Balonu kullanan Lance Hopping hakkında ise suçlamalar var. Kendisinin kaza meydana geldiği sırada uyuşturucu madde etkisi altında olduğu iddia ediliyor. İngiliz basınında yer alan haberlere göre kazada ölen 53 yaşındaki Hopping'in otopsi raporunda da eser miktarda uyuşturu belirtiliyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ