Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer Papa'dan Ukrayna için diyalog çağrısı, Papa Franciscus: "Ukrayna'nın doğusundaki gelişmeleri derin endişeyle takip ediyorum. Her türlü düşmanlık bitsin. Diyalog hakim olsun"

        Katolik aleminin ruhani lideri Papa Franciscus, Ukrayna'da düşmanlıkların bitmesi ve diyaloğun sağlanması için dua ettiğini söyledi.

        Vatikan'ın ünlü Aziz Petrus Meydanı'na bakan çalışma ofisinin penceresinden pazar günleri yaptığı Angelus Duası'nda Papa, konuşmasını Ukrayna'daki gelişmelere ayırdı.

        Hristiyanların bir olması için dua ettiğini belirten Papa, dün Ukrayna'nın güneyindeki Mariupol'da 30 kişinin hayatını kaybettiği saldırıya atıfta bulunarak "Ukrayna'nın doğusundaki çatışmalardan derin endişe duyuyorum. Dualarım, her türlü düşmanlığın sona ermesi ve diyaloğun öne çıkması için" dedi.

        Bu arada, Papa Franciscus cüzzam hastalarını da unutmadı. Bugünün cüzzam hastalarını hatırlama günü olması sebebiyle bu hastalıkla mücadele edenlere yakınlığını dile getirdi.

        Ruhani lider, bugünkü Angelus Duası'na yoğun katılım gösteren Roma'daki Filipinler cemaatini de selamlarken geçen hafta bu ülkeye gerçekleştirdiği apostolik ziyaretini ve bu ziyaret sırasında 6 milyon kişiyle yaptığı ayini hatırlattı. Papa, Tanrı'nın desteğinin her zaman Filipin halkıyla olmasını diledi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ