Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa 'Kayıp 12 Türk' sır oldu!

        HT GAZETE / ANKARA / Aykut YILMAZ

        Yunanistan’da önceki gün Avrupa Acil Yardım Hattı 112’yi arayan ve Türk olduğunu belirten bir kişi, 12 kişilik bir grup olarak kaybolduklarını söyledi. Yunan arama-kurtarma ekipleri; arayan kişinin cep telefonu sinyalinden yola çıkarak Selanik’e 70 kilometre uzaklıktaki Pieria Dağları çevresinde 3 helikopterle arama çalışması başlattı.

        Bu arada Türkiye de ihbar üzerine teyakkuza geçti, Yunan makamlarla temas sağlandı. Ancak kayıp kişilerin Türk olup olmadıklarına dair net bir yanıt alınamadı. Her ihtimale karşı Türkiye, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nı (AFAD) harekete geçirdi. AFAD’a bağlı İstanbul’daki bir arama-kurtarma ekibine “Hazır olun” talimatı verildi. Edirne Doğa Sporları Kulübü Derneği Başkanı Bülent Bacıoğlu da 6 kişilik bir arama-kurtarma ekibi ile hazır beklediklerini söyledi.

        ARAMA YAPILMADI

        Ancak akşam saatlerinde cep telefonu sinyal analizlerinin yanlış yapıldığı, bu nedenle de aramanın yanlış yerde sürdürüldüğü ortaya çıktı. Arama çalışmalarının, Pieria Dağları bölgesinden 500 kilometre uzaklıktaki Türkiye sınırı yakınlarındaki Arda ve Meriç Nehri çevresine kaydırılacağı belirtildi ama bölgedeki yoğun yağış nedeniyle dün arama yapılamadı.

        ‘MÜLTECİ’ İHTİMALİ

        Telefonla yardım isteyen kişilerin ilk olarak dağcı, daha sonra ise turist grubu oldukları ifade edildi. Ancak grubun kaçak yollarla Türkiye’den Yunanistan’a geçmeye çalışan mülteciler olabileceği üzerinde de duruluyor. Öte yandan Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Hayrettin Karaca, kendilerinde Yunanistan’a Türk dağcıların gittiği yönünde bir bilgi olmadığını açıkladı. Gümülcine’deki Türk Konsolosluğu yetkilisi Alper Atak da kayıpların Türk dağcıları olduğu konusunda bir bilgiye ulaşamadıklarını söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ