Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Ukrayna'daki bombalı saldırı araç kamerasında.

        Ukrayna’nın güneydoğusundaki stratejik liman şehri Mariupol’a yönelik dün düzenlenen bombardımanda bir açık hava pazaryeri ve civardaki binalar isabet almıştı. Saldırıda en az 30 kişi hayatını kaybetmiş, 83 kişi de yaralanmıştı.

        Kiev, Rusya’nın geçen yıl ilhak ettiği Kırım’a karadan geçiş yolu niteliği taşıyan şehri hedef alan dünkü saldırıdan ülkenin doğusundaki ayrılıkçı milisleri ve Moskova’yı sorumlu tutmuştu. Rus haber ajansı Interfax ise Moskova yanlısı milislerin suçlamaları reddettiğini duyurdu. Azov Denizi kıyısındaki Mariupol’da yetkililer, ayrılıkçıların saldırıda uzun menzilli GRAD füze sistemlerini kullandığını iddia etti.

        Mariupol kentinde 30 kişinin ölümü ile sonuçlanan bu saldırı bir aracın yol kamerasınca böyle kaydedildi.

        Saldırı, uluslararası güçler Ukrayna’daki taraflara ateşkes çağrısı yaptığı sırada geldi. Ayrılıkçıların lideri Alexander Zakharchenko önceki gün ateşkes önerilerini kabul etmeyip saldırılara hız vereceklerini belirtmişti. Birleşmiş Milletler’e göre Ukrayna’nın doğusunda 9 ayı aşkın süredir devam eden ve şu ana kadar 2 binden fazla insanın hayatını kaybetmesine sebep olan iç savaş, son günlerde en şiddetli seviyeye ulaştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ