Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer Yılın Avustralyalı'sı: Samet, Avustralya'da "Yılın Vatandaşı" ödülünü Türk genci Samet İştar kazandı.

        Avustralya'da her yıl 26 Ocak'ta Avustralya Günü kutlamaları çerçevesinde verilen "Yılın Avustralyalısı" ödülleri sahiplerini buldu. Hume Belediyesi tarafından verilen "Yılın Vatandaşı" ödülünü Türk genci Samet İştar kazandı.

        Avustralya'da ülke geneli, eyaletler ve şehirler bazında 1960 yılından bu yana her yıl 26 Ocak'ta toplumsal çalışmalarda gönüllü olarak aktif rol alanlara verilen "Yılın Avustralyalısı" ve "Yılın Vatandaşı" ödülleri sahiplerini buldu. Kadına şiddete karşı mücadele eden Rosie Batty, ülke genelindeki en prestijli ödüllerden olan "Yılın Avustralyalısı" ödülünü aldı.

        "1000 Hayat Kurtaralım" adlı kan bağışı kampanyası, Kamboçya ve Myanmar'daki yetimler için yardım faaliyetleri, gönüllü radyo yayıncılığı gibi birçok toplumsal etkinlikte görev alan Samet İştar ise Melbourne'ün Hume kentinde "yılın vatandaşı" seçildi.

        ÖDÜLÜ TÜRK KÖKENLİ BELEDİYE BAŞKANI VERDİ

        Avustralya'da vatandaşlık hakkını kazananlara sertifikalarının verildiği Hume Belediyesi salonunda düzenlenen "Avustralya Günü" törenlerinde bir konuşma yapan Hume kentinin Türk kökenli belediye başkanı Adem Atmaca Samet İştar'ı tebrik ederek "Yılın Vatandaşı" plaketini takdim etti.

        Samet İştar ise teşekkür konuşmasının ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, ödüle layık görülmesinin çok gurur verici olduğunu belirtti. İştar, "İçinde yaşadığımız topluma katkıda bulunmamız lazım, topluma bir şeyler verebilmemiz lazım. Bu bir sorumluluktur. Avustralya'da yaşıyoruz, Türk kökenliyiz, Müslümanız, örnek olmalıyız. Elimizden geldiği kadar topluma katkıda bulunup o temsili, o sorumluluğu yerine getirmemiz gerekiyor" dedi.

        TÜRK TOPLUMU AVUSTRALYA'DA KÖKLEŞTİ

        Hume Belediye Başkanı Adem Atmaca da Samet İştar'ın kazandığı ödül hakkında, "Bu gösteriyor ki Türk toplumu artık kökleşmiş Avustralya'da" diye konuştu.

        Atmaca, Samet İştar'ın bir komite tarafından diğer adaylar arasından seçilerek ödüle layık görüldüğünü hatırlatarak, "Bu komitede bağımsız insanlar da var, sadece belediye içinden değil halkı temsil eden insanlar da var ve bunların bizim bir Türk vatandaşını seçmesi tabii insanı gururlandırıyor" ifadesini kullandı.

        Hume'de "yılın vatandaşı" ilan edilen 30 yaşındaki Samet İştar, La Trobe Üniversitesi'nde uluslararası işletme okudu ve halen aktif olarak Avustralya İşçi Partisi'nde siyaset yapıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ