Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa İtalya´da bir Türk denizcinin daha cesedine ulaşıldı.

        İtalya'nın Ravenna Limanı açıklarında 28 Aralık´ta meydana gelen kazada çalıştığı "Gökbel" adlı kargo gemisinin batması sonucu hayatını kaybeden denizci Bayram Aslan´ın cesedi, kaza yerine yaklaşık 110 kilometre mesafedeki bir plajda bulundu.

        DHA'nın yetkililerden edindiği bilgiye göre, 47 yaşındaki Bayram Aslan´ın cesedi, kazadan bir ay sonra Pesaro ilindeki Sottomonte Ardizio Plajı´na vurdu.

        Dün sabah saatlerinde bisikletiyle plajın yakınından geçen bir kent sakininin cesedi fark edip, yetkililere haber verdiği belirtildi.

        Vücudu kısmen tanınmaz halde olsa da üzerinde kimliği bulunan ve Pesaro´daki Muraglia Hastanesi´nin morguna kaldırılan Aslan´ın cenazesinin nihai teşhisi için aile bireylerinin İtalya´ya gelmesi bekleniyor. DNA testinin de gerekebileceği kaydedilirken, ölüm nedenine ilişkin otopsinin yapılmasının ardından Aslan´ın naaşının Türkiye'ye gönderileceği bildirildi.

        İtalya'nın kuzeydoğusunda, Adriyatik kıyılarında konumlanmış olan Ravenna Limanı girişinde 28 Aralık´ta meydana gelen kazada Belize bandıralı "Lady Aziza" adlı yük gemisiyle çarpıştıktan sonra batan Ö. Çetinkaya Denizciliğe ait "Gökbel" isimli Türk yük gemisindeki 11 mürettebattan 2´sinin öldüğü, 4 kişinin kaybolduğu ve 5 kişinin de kurtulduğu açıklanmıştı.

        Kayıp mürettebattan 46 yaşındaki Zeynel Üstün´ün cesedine ise, kazadan 25 gün sonra, Ravenna´nın 120 kilometre güneyindeki sahil kenti Fano açıklarında ulaşılmıştı.

        Böylece kazada yaşamını yitirenlerin sayısı 4´e çıkmış oldu. Bir süre önce arama çalışmalarına son verilirken, Melih Erek ve Yiğit Küçükbıyık adlı denizcilere ise halen ulaşılamadı.

        Söz konusu olayla ilgili idari ve cezai soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ