Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika O bir mucize!, Evinde çıkan yangında vücudunun büyük bölümü yanan ve doktorların 'yaşama şansı çok düşük' dediği kızın umut dolu öyküsü
        1

        HABERTURK.COM / DIŞ HABERLER

        16 yaşındaki Kilee Brookbank, geçtiğimiz Kasım ayında okuldan eve geldiğinde kötü bir koku hissetti ve geçmesi için bir mum yaktı. Ancak o an başına geleceklerden habersizdi. Ev, büyük bir gürültüyle havaya uçtu, Kilee alevlerin arasında kalmıştı.

        2

        Hastaneye götürüldüğünde vücüdunun büyük bölümü üçüncü derece yanıkla kaplıydı. Sırtı, kolları, eller, parmak uçları, bacakları, saçları ise neredeyse yok olmuştu. Doktorlar Kilee'nin ailesine çok umut verici konuşmadı, ama ellerinden geleni yaptı.

        3

        16 yaşındaki kızın elleri kemiklerine kadar yanmıştı, derisinin yüzde 45'ini kaybetmişti. Ancak genç kız hayata sımsıkı tutundu ve vücudu tüm tedavilere hızla yanıt vermeye başladı.

        4

        2 ay gibi kısa bir süre içinde, doktorlarının da mucize olarak adlandırdığı Kilee taburcu oldu. Atrtık saçları uzamaya başlamış, kaşları çıkmıştı. Vücudundaki yanıklar da hemen hemen iyileşmek üzereydi.

        5

        Öyle ki genç kız bir an önce okula, arkadaşlarının yanına dönmek istiyordu. Kilee evden çıkmadan önce, tıpkı yaşadığı talihsiz kazadan önce yaptıüı gibi makyaj yapmadan çıkmıyordu.

        6

        Fiziksel rehabilitasyon süreci devam eden genç kızı en çok zorlayan kısım, ellerinin kontrolünü yeniden tam olarak sağlayabilmesi.

        7

        Zira yangında en büyük zararı elleri görmüştü ve iyileşme süreci en yavaş ellerinde ilerliyordu...

        8

        Her şeye rağmen okula arada da olsa uğrayabildiğine minnettar olan Kilee'nin yaşama sevinci, gülen gözlerinden okunuyor. Yaşadığı onca acıya rağmen pes etmeyip hayata dört elle sarılması büyük bir örnek...

        9

        Yangının neden çıktığı konusundaki soruşturma hala devam etmekle birlikte yetkililer gaz sızıntısı ihtimali üzerinde duruyor.