Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diplomasi ABD'den Yemen Büyükelçiliği açıklaması, ABD Yemen büyükelçiliğini kapattı, Sana Büyükelçiliği, güvenlik endişesi, terör eylemleri, Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi, Husi Ensarullah Hareketi

        ABD Dışişleri Bakanlığı, ABD'nin Sana Büyükelçiliğinin açık olduğunu, rutin konsolosluk hizmetlerinin durdurulduğunu bildirdi.

        Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, günlük basın brifinginde yaptığı açıklamada, Yemen'in başkenti Sana'daki ABD Büyükelçiliğinin açık olduğu bilgisini verdi. Psaki, "Sana'daki ABD Büyükelçiliği açık kalmaya devam ediyor, sadece rutin konsolosluk hizmetleri halka kapalı. Yemen'deki ABD vatandaşlarına acil konsolosluk hizmetleri de sunulmaya devam ediyor" diye konuştu.

        Sahadaki güvenlik durumunu analiz etmeyi sürdürdüklerini kaydeden Psaki, rutin konsolosluk hizmetlerine de mümkün olan en kısa zamanda devam edeceklerini belirtti.

        Yemen'deki gelişmelerle ilgili ilk önceliklerinin, bu ülkedeki Amerikalıların emniyeti olduğunu ve bu konuda gereken adımları atmayı sürdüreceklerini vurgulayan Psaki, ikinci önceliklerinin ise Yemen'deki El Kaide üzerinde terörle mücadele baskısını sürdürmek olduğunu ve bunu da yaptıklarını anlattı.

        ABD'nin Yemen'deki terörle mücadele operasyonlarını askıya aldığı şeklindeki haberlerin ise doğru olmadığını vurgulayan Psaki, ülkedeki olaylardan kaygı duyduklarını, bazı taraflarla temaslarını sürdürdüklerini, barışçıl bir geçişi teşvik etmeye devam ettiklerini söyledi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ