Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer Balonla dünya rekoru, Biri Amerikalı diğeri Rus iki pilot rekora imza attı, Biri Amerikalı diğeri Rus iki pilot, Japonya’dan başladıkları balon yolculuğunda Büyük Okyanus’u aşıp Meksika kıyılarına ulaşarak bir rekora imza attı

        HT GAZETE

        Biri Amerikalı diğeri Rus iki pilot, Japonya’dan başladıkları balon yolculuğunda Büyük Okyanus’u aşıp Meksika kıyılarına ulaşarak bir rekora imza attı. 6 gündür yaklaşık 9 bin kilometre boyunca aralıksız havada olan pilotların bugün Meksika’ya inmesi bekleniyor.

        Dünya balonla en uzun mesafe uçma rekoru, el değiştirdi. Amerikalı pilot Troy Bradley ile Rus pilot Leonid Tiukhtyaev, ‘Two Eagles - İki Kartal’ adını verdikleri helyum gazlı özel balonla Japonya’dan Meksika’ya 8 bin 465 km uçmayı başardı. Bir önceki rekor 1981’de Japonya’dan ABD’nin California kıyıları arasında 5 bin 209 kilometre uçan uluslararası bir ekipteydi.

        RÜZGÂRLA MEKSİKA’YA SÜRÜKLENDİLER

        Basınca ve düşük sıcaklığa dayanıklı kapsüllerin bağlı olduğu balonla geçen pazar günü Japonya’nın Saga kentinden havalanan Bradley ve Tiukhtyaev aslında Kanada veya ABD’ye inmeyi planlıyordu. Ancak Büyük Okyanus üzerindeki sert rüzgârlar, rotalarında sapmaya yol açtı. Bradley ve Tiukhtyaev’i taşıyan balon Meksika topraklarına kadar sürüklendi. Two Eagles’ın bugün Meksika’ya iniş yapması bekleniyor. Böylece havada aralıksız 6 gün geçirmiş olacakları için, pilotlar 37 yıllık bir başka rekoru daha kıracak. Zira 1978 yılında Atlantik Okyanusu üzerinde üç pilotla yapılan bir yolculuk da 137 saat, 5 dakika 50 saniye sürmüştü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ