Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diplomasi Obama'ya "kuduz köpek" benzetmesi, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un sert çıktı, ABD Başkanı Barack Obama için geçen ay maymun benzetmesi yapan Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, bu kez de "Havlayan kuduz köpeklere karşı başıboş bir şekilde beklemeyeceğiz" dedi

        ABD Başkanı Barack Obama için geçen ay maymun benzetmesi yapan Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, bu kez de "Havlayan kuduz köpeklere karşı başıboş bir şekilde beklemeyeceğiz" dedi.

        Kuzey Kore lideri Kim, ABD Başkanı Obama'nın Pyongyang rejiminin çökeceğine ilişkin yorumu sonrası sert açıklamalarda bulundu.

        Kim, sosyalist yönetim sistemlerini eleştiren Obama'ya cevaben, "Kuzey Kore konvansiyonel silahlarla, nükleer silahlarla her türlü savaşa hazırdır" dedi.

        Ülke olarak "havlayan kuduz köpeklere karşı başıboş bir şekilde beklemeyeceklerini" belirten Kim, mücadeleye hazır olduklarını ifade etti.

        Obama geçtiğimiz hafta Beyaz Saray'da yaptığı açıklamada Kuzey Kore rejiminin çökeceğini ve yeryüzünden daha çok izole edilerek dışlanmış bir ülke haline geleceğini iddia etmişti.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ