Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa 550 hayat kurtardı!, o bir illet dedektörü!, kanseri koklayarak bulan köpek, kanseri teşhis eden köpek, kanseri koklayan köpek daisy
        1

        HABERTURK.COM / DIŞ HABERLER

        Daisy, 2009 yılında Dr. Claire Guest'in kendisini keşfetmesine dek sıradan bir evcil hayvan gibi yaşamına devam ediyordu. Türlü şirinlikler, karşı koyulamayan sevimli bakışlar... Ancak onu, kendi arkadaşlarından ayıran bir özelliği vardı...

        2

        Daisy, kanseri koklayabiliyordu! Dr. Guest, Daisy ile yaptığı uzun klinik araştırmalar sonucunda bu tezini kanıtlamış oldu. Bu dört ayaklı sevimli doktor, kanser hücresi taşıyan dokuları diğerlerinden net bir şekilde ayırabiliyordu.

        3

        O günden bu yana Dr. Guest ve Daisy'nin çalışmaları çeşitli tıp dergilerinde yayınlandı ve literatüre geçti. Kanseri teşhis etme konusunda yüzde 73 gibi bir ilerleme kaydeden Dr. Guest Daisy'nin yanına birkaç takım arkadaşı da ekledi.

        4

        Dr. Guest, Daisy'nin aynı zamanda sahibi ve sevimli dostunun bu yeteneğini nasıl keşfettiğini şöyle anlatıyor;

        5

        "Her zaman sakin olan Daisy bir gün göğsüme sertçe atlamaya başladı. Bu hareketi günler boyunca ısrarla tekrar edince veterinere danıştım, ancak Daisy'nin herhangi bir sorunu yoktu"

        6

        "Durum böyle olunca aklıma muayene olmak geldi. Ve kontrol sonrası göğsümde kötü huylu bir tümöt olduğunu öğrendim. O günden sonra tedavimi oldum ve Daisy'nin bu mucizevi yeteneği ile diğer insanların da hayatlarını kurtarmak istedim"