Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer Uykunuzu kaçıracak 12 iddia!, NASA aslında..., komplo teorileri, tarihin en büyük komplo teorileri, nasa ile ilgili iddialar, haarp ile ilgili iddialar, marsta yaşam var mı, mars hakkında bilgiler
        1

        HABERTURK.COM / DIŞ HABERLER

        1. Lucifer Projesi: Bazı komplo teorisyenlerine göre NASA, Jüpiter'in etrafındaki uyduları 'Lucifer Projesi' adı verdikleri bir çalışmanın ön hazırlığı olarak koruma altına aldı. Teoriye göre Nasa bu proje ile Jüpiter'i yeni bir güneşe çevirmeyi planlıyor.

        2

        2. Velikovsky Teorisi: Immanuel Velikovsky isimli bir teorisyen yazdığı kitapta göre İncil'de adı geçen ve gerçekleşen pek çok afet, kutsal ruhların Dünya üzerindeki etkisi ile gerçekleştiğini iddia ediyor.

        3

        3. HAARP: HAARP'ın açılımı 'High Frequency Active Auroral Research Program', yani Türkçe karşılığı Yüksek Frekanslı Etkin Güneşsel Araştırma Programı, Amerika ordusu tarafından geliştirilmekte olan bir proje. Yetkililere göre amaç füzeleri havada imha etmek, toprağın altını incelemek, denizaltılarla haberleşmeyi kolaylaştırmak ve büyük bir alandaki tüm haberleşmeyi kesmek gibi insanlığa faydalı işler. Ancak hakkında öyle komplo teorileri var ki, duyanın dudağı uçukluyor; programın iklimleri değiştirmek, ozon tabakası ile oynamak, deprem yaratmak, radyasyon yaymayan termonükleer patlamalar yaratmak için kullanıldığı gibi iddialar var.

        4

        4. Satürn'ün Gözü: Satürn'ün kuzey tarafında bulunan devasa anomali, pek çok araştırmacının kafasını kurcalayan bir konu. Bazı komplo teorisyenlerine göre 'Satürn'ün Gözü' olarak adlandırılan bu anomali aslında gezegenin mitolojik gücünün merkezi.

        5

        5. Aya Ayak Basmak: Tarihin gelmiş geçmiş en popüler komplo teorilerinden biri de 1969 yılında aya ilk ayak basma görüntülerinin sahte olduğu... Bu fikri savunan teorisyenlere göre video yakından incelendiğinde görüntülerin Ay'a ait olmadığı açıkça görülüyor.

        6

        6. Hubble Teleskobu: Aya ayak basılmadığını öne süren teorisyenler, NASA'nın Hubble Teleskobu ile aya yapılan seyahatlere dair görüntü almayı özellikle reddettiğini söylüyor. Burada savundukları düşünce ile, bir önceki komplo teorilerini desteklemiş oluyorlar, yani aslında kimse aya ayak basmadı.

        7

        7. Meteora İniş: Rosetta adlı uzay aracının Philae adı verilen meteora indirilmesi, yüzyılın en büyük gelişmelerinden biri olarak tarihe geçti. Ancak bazı komplo teorilerine göre Rosetta bir göktaşı değil, uzaylılara ait bir cisimdi.

        8

        8. Güneş Sistemi'ndeki İklim Değişikliği: Bazı teorisyenlere göre dünyada gerçekleşen iklim değişiklikleri aslında Güneş Sistemi'nde gerçekleşen çok daha büyük bir değişimin yansıması. Teoriye göre sadece dünyada değil, güneş sistemindeki tüm gezegenlerde iklim değişikliği yaşanıyor ve bu büyük bir felaketin başlangıcı...

        9

        9. ABD Başkanı Obama Mars'a gitti: Komplo teorilerinin belki de en ilginçlerinden biri; Barack Obama'nin 1980'li yıllarda elit bir grup ile çalışmalar yaptığı ve bu grupla birlikte Mars'a ışınlandığı, orada Marslılarla iletişime geçtiğini öne sürüyor!

        10

        10. Mars'ta hayat vardı, nükleer bir patlamayla yok oldu: Bir grup teorisyen, Mars'ta önceden yaşam olduğunu ancak gezegende meydana gelen nükleer bir patlama sonucu tüm Marslıların yok olduğunu iddia ediyor.

        11

        11. Mars'ta insan kolonisi: Kendini “Jackie” olarak tanıtan ve gerçek kimliğini saklayan eski bir Nasa çalışanının iddiasına göre yıllar önce Mars'ta koloniler kurulmaya başlanmıştı ve Jackie bunu gözleriyle gördüğünü söylüyor. Ancak bu kolonilerin insanlardan mı, Marslılardan mı oluştuğuna dair bir detay yok. Kadının diğer teorisine göre 11 Eylül saldırıları da iki lazer ışınının çarpışması sonucu meydana geldi!

        12

        12. NASA yayını kesti iddiası: Bir iddiaya göre NASA, atmosferin rutin canlı yayını sırasında -daha önce hiç yapmadığı şekilde- aniden yayını kesti. Bunun sebebi Dünya üzerinde beliren bir cisimdi ve tartışmalara göre NASA, UFO olduğu iddia edilen bu cismin görülmesini engellemek amacıyla yayını kesmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ