Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Müzakereler çökerse Ruhani gidecek, İranlı yetkililerden açıklama, İran’ın Batılı ülkeleri, nükleer müzakereler konusunda bir anlaşmaya varılmaması halinde ılımlı Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin ülkedeki politik gücünü kaybedeceğine dair uyardığı ortaya çı

        HT GAZETE

        İran’ın Batılı ülkeleri, nükleer müzakereler konusunda bir anlaşmaya varılmaması halinde ılımlı Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin ülkedeki politik gücünü kaybedeceğine dair uyardığı ortaya çıktı.

        Bazı üst düzey İranlı yetkililerin yaptığı açıklamaya göre bu uyarı son haftalarda ABD’li mevkidaşı John Kerry ile üst üste birkaç görüşme düzenleyen İran Dışişleri Bakanı Cevat Zarif’ten geldi. ABD’li ve Batılı yetkililer iddiaları yalanlarken, bu açıklamaların İran’ın nükleer konusunda son anlaşma tarihi olan 30 Haziran öncesinde biraz daha hareket alanı kazanmak için uyguladığı bir taktik olduğunu belirtti.

        Ruhani, 2003 yılında devlet başkanı seçilmeden önce petrol fiyatları başta olmak üzere Batılı ülkelerin son 12 yıldır uyguladığı ekonomik yaptırımlar nedeniyle zor durumda olan İran’ın ekonomisini düze çıkarmayı vaat etmişti. Bu nedenle politik çevreler de müzakereler konusunda yaşanacak bir başarısızlığın Ruhani’nin politik olarak çökeceğinin göstergesi olduğunda hemfikir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ