Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer Suriye'de siyasi çözüm arayışındayız, Rusya Devlet Başkanı Putin, Suriye muhalefetiyle rejim arasındaki müzakerelere ev sahipliği yapacaklarını belirterek, "Suriye krizi için siyasi çözüm arayışındayız" dedi

        Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ziyaretinin zamanlamasının "teröre karşı savaşlarında kendilerine destek anlamı taşıdığını" söyledi.

        Sisi, başkent Kahire'deki Kubbe Sarayı'nda Rus mevkidaşıyla düzenlediği ortak basın toplantısında, ülkesinin, Cenevre Konferası sonuçları doğrultusunda Suriye krizinin siyasi çözümüne destek verdiğini ifade etti.

        Yemen, Libya ve Irak'ın "birlik ve beraberliğini koruyacak" siyasi çözümlerde Putin'le mutabık kaldıklarını dile getiren Sisi, başkenti Doğu Kudüs olan Filistin devletinin kurulmasını öngörecek her türlü çözüme destek vereceklerini vurguladı.

        ''Putin'in böylesi bir dönemde geçekleştirdiği ziyaret, teröre karşı savaşımızda bize destek anlamı taşıyor'' diyen Sisi, görüşmelerinde iki ülke arasında serbest ticaret bölgesi kurulmasının kararlaştırıldığını bildirdi.

        Rusya'nın, Mısır'ın batısındaki ed-Dab'a bölgesinde elektrik üretimi için nükleer santralin inşasına yardım edeceğini söyleyen Sisi, bu konuda iki ülke arasında mutabakat zabtının imzalandığını kaydetti.

        Rus lider Putin ise iki ülkenin, Ortadoğu’da cereyan eden olaylara ilişkin vizyonunun uyumlu olduğunu dile getirdi.

        Moskova yönetiminin, "Suriye krizi için siyasi çözüm arayışı"nda olduğunu ifade eden Putin, bu çerçevede Suriye muhalefetiyle rejim arasındaki müzakerelerin ikinci turuna da ev sahipliği yapacağını sözlerine ekledi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ