Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer Kahire'de bulunan Fransa Savunma Bakanı Jean-Yves Le Drian ile Mısırlı mevkidaşı Sıtkı Subhi arasında askeri işbirliği çerçevesinde bazı anlaşmalar ya

        Mısır resmi haber ajansı MENA'nın haberine göre, Kahire'de bulunan Fransa Savunma Bakanı Jean-Yves Le Drian ile Mısırlı mevkidaşı Sıtkı Subhi arasında askeri işbirliği çerçevesinde bazı anlaşmalar yapıldı.

        İki Bakan tarafından imzalanan 5 milyar 200 milyon avro değerindeki anlaşmada, "Fransız Dassault şirketi yapımı 24 adet Rafale tipi savaş uçağı, çok amaçlı FREMM fırkateyni, kısa ve orta menzilli MBDA füzelerinin" yer aldığı belirtildi.

        Mısır Savunma Bakanı Subhi, Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi huzurunda gerçekleştirilen imza töreninin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, "Mısır, dost ülke Fransa teknolojisinin gururu 24 Rafale savaş uçağını elde eden ilk ülke olmanın yanı sıra Mısır Deniz Kuvvetleri'ne güç katacak FREMM fırkateyni alım anlaşmasını da imzaladı" dedi.

        Subhi, "Mısır'ın istikrar ve güvenliği, Akdeniz ülkeleri ve başta Fransa olmak üzere Avrupa Birliği'nin güvenliğine destek katar" değerlendirmesinde bulundu.

        Yaklaşık üç ay süren müzakereler sonucunda varılan anlaşmaya göre, Fransa'nın uçakları bu yıl teslim etmesi bekleniyor. Dassault şirketinin ürettiği altıncı savaş uçağı olan ve üretimine ilk kez 1988 yılında başlanan Rafale, "çok pahalı", "çok sofistike" olduğu gerekçesiyle beklenen ilgiyi görmemiş ve Brezilya, Libya ve Fas ile yürütülen müzakereler sonuçsuz kalmıştı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ