Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Danimarka’da ırkçı tehdit!, Kopenhag'ın kuzeyinde çalışan 46 yaşındaki Pakistanlı bir kadın evine gelen notla sarsıldı

        Kopenhag'ın kuzeyindeki bir halkla ilişkiler firmasının kantininde çalışan 46 yaşındaki Pakistanlı bir kadın evine geldiğinde posta kutusunda bulduğu yazı ile şok oldu.

        Bilgisayarda yazılmış mesajda "Danimarka'dan defolun domuzlar. Sizin sadece geçici düşünceleriniz var, siz buradaki demokrasiye yakışmıyorsunuz" yazıyordu.

        Polise bile gitmekten korkan Pakistanlı kadın notu Cuma günü iş yerindeki Danimarkalı arkadaşlarına gösterdi.

        Aynı firmada çalışan arkadaşı Mathias Mölleaek notun resmini çekerek sosyal paylaşım sitesinde altına 'şimdi buna karşı ne yapmak gerekir' cümlesini yazarak paylaştı. 28 yaşındaki Mathias Möllebaek: "Yazıyı görünce şok olduk ve çok utandık. Bize karşı her zaman güler yüzlü ve dürüst olan bir iş arkadaşımızın başına gelen Danimarkalılar olarak bizi utandırdı. Umarız bu nottan daha çok sayıda basılıp, başka göçmenlerin evlerine bırakılmaz. Tehdit şeklindeki bu ırkçı belge hakkında suç duyurusunda bulunduk. Hiçbir şey yapılmasa bile ayrımcılıkla ilgili istatistiklere girmesi önemli." dedi.

        Adının gizli tutulmasını isteyen Pakistanlı kadına gönderilen not Facebook 'da ilk günde 550 kişi tarafından paylaşıldı.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ