Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Oda penceresinin yanında duran cam kavanoz güneş ışıklarını yansıtarak yangına neden oldu

        HABERTURK.COM / DIŞ HABERLER

        İngiltere, bir evde hemen herkesin başına gelebilecek ürkütücü bir sebeple çıkan yangını konuşuyor.

        Declan Murphy ve ailesi, evlilik yıldönümü için çocukları ile birlikte dışarı çıktığında evlerinde büyük bir yangın çıkacağından habersizdi. Yangının sebebi ise kızlarının odasında bulunan, içi lastik bant dolu krem çikolata kavanozuydu!

        Yangının ardından olay yerine giden itfaiye ekipleri kısa süre içinde yangını söndürmeyi başardı ve yangının sebebini 'pencere kenarında duran kavanoz' olarak belirledi. Kış güneşine aldanılmaması gerektiğini belirten yetkililer konuya maksimum özen gösterilmesi konusunda çağrıda bulundu.

        Ev sahibi Declan Murphy'nin uzmanlardan aldığı bilgiye göre yaklaşık 200 bin pound değerinde maddi zarar oluştu, ayrıca evde besledikleri Jack Russell cinsi köpekleri Chilli de yangın nedeniyle öldü.

        İtfaiye ekiplerinin Independent'a yaptığı açıklamada, oda camının kenarında bulunan kavanoz camı, güneş ışınlarını emerek yansıtmış ve tutuşmuştu, bu tutuşma kısa sürede perdelere sıçramış ve kavanoz patlayarak eve yayılmıştı.

        Ekip liderinin verdiği bilgiye göre buna benzer kavanoz facialarının son dönemde arttığı ve insanlara pencere kenarında kesinlikle güneş ışığını emecek ve/veya yansıtarak tutuşmaya sebep olacak cam kavanoz, bardak veya vazo gibi cisimleri bulundurmamaları gerektiği konusunda uyarılar yaptıklarını belirtti.

        İşte evin yangından sonraki hali...

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ