Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu ‘Cihatçı John’ lakaplı militanı Muhammed Emwazi’nin yüzü ilk kez ortaya çıktı

        HT GAZETE

        İngiliz Sky News Televizyonu, yabancı gazeteci ve yardım görevlilerini intikam için vahşice öldüren “Cihatçı John” lakaplı IŞİD militanının üniversite fotoğrafını yayınladı. Gerçek isminin Muhammed Emwazi olduğu ortaya çıkan Kuveyt doğumlu 26 yaşındaki Cihatçı John, Westminster Üniversitesi’nde okuduğu döneme ait transkriptindeki fotoğrafında beyaz tişört ve üzerinde “P” harfi bulunan siyah bir kep ile görünüyor. Transkript üzerinde, İslamcı militanın doğum tarihi olan 17 Ağustos 1988 yazısı ve akademik bilgileri de yer alıyor.

        BEYiN AMELiYATI VE ÖFKE TERAPiSi

        Emwazi’nin, futbol düşkünü parlak bir çocuk olarak Londra’daki St. Mary Magdalene Kilisesi İlköğretim Okulu’nda okurken beyin ameliyatı geçirdiği ortaya çıktı. Cihatçının okul arkadaşlarından biri 6. sınıftayken Emwazi’nin okul bahçesinde bir arkadaşından kaçarken başını metal bir kale direğine çarptığını ve sonrasında ameliyat geçirdiğini söyledi. 6 hafta boyunca okula gitmeyen Emwazi’nin arkadaşı, onun bir daha asla eskisi gibi davranmadığını ve daha agresif birine dönüştüğünü de ifade etti.

        Emwazi’nin Londra’da 10 sene önce okuduğu Quintin Kynaston Lisesi’ndeki öğretmenlerinden biri ise geleceğin cihatçısının okuldayken öfke kontrolü terapisi gördüğünü kaydetti. Adı açıklanmayan öğretmen, “O dönemde sürekli Yahudi düşmanlığı yapıyor ve antisemitist sloganlar atıyordu. Terapiye katılmaya ise kendisi karar verdi. Okuldaki başarı sembollerinden biriydi ve zekiydi” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ