Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Suudi Arabistan'da bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Kral Salman bir araya geldi

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz el-SuudRiyad'da Kraliyet Sarayı'nda bir araya geldi. Görüşmede, ikili ilişkilerin yanı sıra bölgesel konularda da görüş teatisinde bulunuldu. İkili temasta, siyasi, ekonomik, güvenlik ve savunma boyutları boyutları başta olmak iki ülke arasındaki işbirliğinin daha da güçlendirilmesi üzerinde duruldu.

        BÖLGESEL KONULAR MASADA

        Suudi Arabistan Kralı Selman'ın konuk heyet onuruna verdiği öğle yemeği akabinde gerçekleşen heyetler arası görüşmede, ikili ilişkilerin yanı sıra Suriye, Irak, Yemen, Filistin ve Mısır da dahil, bölgesel konular ele alındı.

        Görüşmede, Suriye'de muhalefete verilen desteğin sonuç almayı hedefleyen biçimde artırılması gerektiği hususunda, iki tarafın görüş birliği içinde olduğu bildirildi.

        MEZHEPÇİLİK BÖLGEYİ OLUMSUZ ETKİLER

        Her iki tarafın da mezhepçi yaklaşımların bölgeyi olumsuz etkileyeceğine dikkati çektikleri görüşmede, Suriye'de muhalefete verilen desteğin sonuç almayı hedefleyen biçimde arttırılması gerektiği hususunda da iki tarafın görüş birliği içinde oldukları kaydedildi.

        30 dakika süren heyetler arası görüşmenin akabinde, Kral Selman ve Cumhurbaşkanı Erdoğan 35 dakika da baş başa görüştü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ