Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Kremlin muhalifi Nemsov öldürüldüğü sırada yanında bulunan Rus model Anna Durizkaja, Bild Gazetesi’ne konuştu.

        Rusya'’nın başkenti Moskova’da Kremlin Sarayı yakınlarında sırtına isabet eden 4 kurşunla öldürülen Rusya rejim muhalifi Boris Nemtov’un yanında bulunan ve cinayeti gören tek görgü tanığı 23 yaşındaki model Anna Durizkaja, Bild Gazetesi’ne konuştu. Ukrayna asıllı modelin annesi Inna Durizkaja ile Kiev’deki evlerinde röportaj yapan Bild muhabiri Paul Ronzheimer, Moskova’da tutulan Anna ile telefonda görüştü.

        ‘YALAN MAKİNESİNE KOYACAKLAR’

        Anna Durizkaja korku dolu ve ağlamaklı bir sesle Bild’e, “Katillerin yüzlerini göremedim. Otomobille hızla arkadan gelip vurdular. Her şey çok hızlı gelişti. Rusya polisi beni Moskova dışına çıkarmıyor. Sözde bu benim güvenliğim içinmiş. Ama ben onlara tüm bildiklerimi anlattım. Beni yeniden sorgulayacaklarını ve yalan makinesine koyacaklarını söylediler. Hiç iyi değilim ve cinayetin üzerime kalmasından korkuyorum. Bir an önce Kiev’e dönmek istiyorum” diye konuştu.

        KÜRTAJ KAVGASI ÇIKMIŞ

        Kızının kendisine cinayetle ilgili “kirli kampanyaya katılması” için Rus gazetelerinin çok para teklif ettiğini söylediğini belirten anne, “Rus gazeteleri cinayeti “aşk cinayetine” döndürmeye çalışıyor. Sözde İsviçre’de kızım ve Boris bir kürtaj nedeniyle kavga etmişler. Kızım kürtaj yaptırdığı için büyük bir kavga çıkmış. Onlar 2.5 yıldır birlikteler ve Boris muhteşem bir adamdı. Kızımın ilk büyük aşkıydı” dedi.

        Nemtov’un iki çocuğunun annesi ve eski eşi Yekaterina Odinzeva, Twitter’dan Nemtov’un kızıyla fotoğrafını yayınlayarak “Seni özleyeceğiz” diye yazdı

        ‘PUTİN’İ DOSTÇA DÜŞÜREMEZSİNİZ’

        Eski satranç dünya şampiyonu Kremlin muhalifi Garri Kasparov, “Rus halkı, Putin’in bu korkunç diktatörlüğünden uzun süre kurtulamayacak gibi. Bu durum oldukça korkunç. Onu dostça göndermek mümkün değil” diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ